Denizli Devlet Hastanesi (DDH) Yöneticisi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, bölge hastanesi olma yolunda hızla ilerleyen hastanede geçen yıl 400 kalp ameliyatı yaptıklarını bu ameliyatlardan 38’ninin kalbi durdurmadan, 50’sinin ise hasta uyutulmadan yapıldığını söyledi.  Denizli Devlet Hastanesi’nde kalp ameliyatı olan hastaların günlük hayatlarına çok rahat döndüklerini ve hatta ameliyattan önce yürümekte zorluk çeken hastaların dağ yürüyüşlerine katıldığını belirte Doktor Saçkan, “Denizli Devlet Hastanesi’nde açık kalp ameliyatında Avrupa da bir adım fazlasını yapıyoruz. Özellikle kalp ameliyatlarında çok başarılıyız. Bypass ameliyatı, mitral ve aort kalp kapak replasmanı, radyofrekans ablasyon yöntemiyle kalp af ritim tedavisi, kalp pili ygulamasından, şah damarı ameliyatlarına kadar birçok ameliyatı başarı ile yapıyoruz. Hastanın kalbini durdurmadan, hastaları uyutmadan operasyonlar yapıyoruz. Çok riskli kalp hastalarımızı bile ameliyat ederek sağlığına kavuşturduk. Hastanemizde kalp ameliyatı olan hastalarımız taburcu olduktan sonra dağ yürüyüşlerine katılacak kadar sağlıklarına kavuşuyor” dedi. 
Dağ yürüyüşü düzenlendi
Denizli Devlet Hastanesi (DDH) Yöneticisi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, ameliyat ettiği kalp hastalarıyla Çamlık Mesireliğinde sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenledi. Dağ yürüyüşüne Denizli Vali Yardımcısı Ali Sözen, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Osman Acar ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin’de katıldı. ‘Kalpten yürüyüş’ ismini verdikleri sağlıklı yaşam yürüyüşüne hastanede geçen yıl içinde kalp ameliyat olmuş, Burdur, Afyon, Aydın, Muğla, Isparta, Uşak ve Denizli’den 30 hastanın katıldığını belirten Doktor Saçkan, “Bu yürüyüş etkinliğimiz hastanemiz tarafından kalp ameliyatı olmuş hastalara yönelik ilk etkinlik. Etkinliğe katılan hastalarımızın yaş aralığı 43 ile 93. Kalp ameliyatı yaptığımız hastalarımız içinde 28 yaşında olanlar bile var. Hastalarımızın kalp ameliyatı oldum diye evlerinde oturmalarını istemiyoruz. Kalp ameliyatı olmak dünyanın sonu değil. Onların sağlıklarını korumaları için, bol bol yürüyüş ve hareket yapmalarını sağlamak için bu etkinliği düzenledik. Dağ yürüyüşümüzde hastalarımıza sağlıklı yaşam ile ilgili bilgilerde vereceğiz” dedi.
Erken teşhis önemli
Kalp hastalıklarında ve kalp krizlerinde erken teşhisin çok önemli olduğunu belirten Saçkan, “Sırtında ağrı, göğsünde yanma hissedenler en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeli. Erken müdahale ile hastaların eski sağlıklarına kavuşmaları daha kolay oluyor.” Dedi. 63 yaşında kalp ameliyatı olan Niyazi Ceyhan, “Başka bir rahatsızlığım nedeniyle ak çiğerimin bir bölümü alınmıştı. Devlet hastanesinde yaptırdığım tetkiklerde kalbimdeki dört damarın tıkalı olduğu anlaşıldı. Tek ak çiğerime rağmen beni uyutmadan ameliyat ettiler. Tıkalı damarlarım açıldı. 27 gün hastanede yattıktan sonra taburcu oldum. Günlük hayatıma tekrar döndüm, şimdide dağ yürüyüşüne katılacağım” dedi. 69 yaşındaki Mustafa Taşdemir’de, “Geçen yıl sol tarafım felç oldu. Sol şah damarımın tıkalı olduğu belirlendi. Kalp damarlarımda anjio ile birlikte tıkalı şah damarımda açıldı. Bu operasyonları beni uyutmadan yaptılar. Çok başarılı ameliyat dönemi geçirdim. Felçten de kurtuldum. Sağlığıma kavuştum.” dedi.