12 Mart 2017 tarihinde Doğanköy mahallesinde yapılacak sezonun en iddialı deve güreşlerini tertip etmek amacıyla Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’ın başkanlığında yapılan toplantıda yapılan oylamada elde edilen gelirin tamamının Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesine tıbbi cihaz alımında kullanılması kararı çıktı.

AKP İlçe yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkanı Mehmet Tuğrul, CHP İlçe Yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, Ticaret Odası Başkanı Halil Baştürkmen, Buldan Belediyespor Kulübü Başkanı Ümit Akdağlı, Buldan ve Yenicekent Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Reşat Çalışkan, Kent Konseyi Başkanı Okan Demirbağ ile genç devecilerin katıldığı toplantıda yaklaşık on beş kişiden oluşacak tertip komitesinin oluşumu yapıldı.

Geçtiğimiz yıldan daha başarılı bir deve güreşi organizasyonu yapabilmek amacıyla her detayın üzerine hassasiyetle durduklarını ifade eden Başkan Gülbay “Geçtiğimiz yıl küçük de olsa bazı sıkıntılar yaşandı. Bu yıl bu sıkıntıları yaşamamak için geniş katılımlı toplantılar düzenliyoruz. Buldan halkımızın artık birlik olup Buldan lobisi oluşturmasını da böylelikle sağlamış oluyoruz. Geçen yıl elde edilen gelirle Göğüs Hastalıkları Hastanesine iki adte tıbbi cihaz kazandırdık. Bu yılda gerekli önlemleri alarak daha fazla gelir elde ederek hastanemize gereken cihazları kazandıracağız. Ben şimdiden Buldan içinde ve dışarıda bulunan tüm değerli hemşerilerimizi 12 Mart 2017 tarihinde Doğanköy mahallemizde yapılacak güreşlerimize davet ediyorum” dedi.

Toplantıya katılan genç devecilerde şu ana kadar 114 deve tutumu yaptıklarını, yılın en iddialı deve güreşinin Buldan’da olacağını belirterek “Şampiyonlar ligi develerimizin tamamı Buldan arenasında kapışacak. Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanemize kazandırmak amacıyla düzenlenen bu güreşlerden daha fazla gelir elde etmek amacıyla kaçak girişin önünü kesmek amacıyla özel güvenlik şirketleriyle çalışmayı düşünüyoruz. Halkımıza en güzel güreşleri izletmek amacıyla gerekli çalışmaları yapmaktayız” dedi.