Denizli Büyükşehir Belediyesi kentte alt yapı sorununu tamamen ortadan kaldırmak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın bir süre önce sözleşmelerini imzaladıktan sonra inşaatına başlanan Akkonak-Karaman ile İlbadı-Muratdede Mahallesi'nin içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattını baştan aşağı değiştirecek projenin resmi temel atma törenleri 10 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılacağı tarihi programlardan Akkonak-Karaman Mahallesi alt yapı temel atma töreni saat 13.00'de Akkonak Mahallesi Yeşilköy Caddesi 1803 Sokak'ta yapılacak. İlbadı-Muratdede'yi kapsayan tören ise aynı gün saat 15.00'de İlbadı Mahallesi 258 Soak'ta (Mehmet Gazi Cami altı) gerçekleştirilecek. 

190 milyon liralık yatırım
Her iki törene tüm Denizlililer davet edilirken, kent merkezindeki Fatih, Cumhuriyet, Deliktaş, İncilipınar kısmen Siteler ve Mehmetcik Mahallesi de dahil olmak üzere 10 mahallede sürdürülen altyapı çalışmalarının toplam maliyetinin yaklaşık 190 milyon TL olduğu ifade edildi. Fatih, Cumhuriyet, Deliktaş, İncilipınar kısmen Siteler ve Mehmetcik Mahallesi'ne toplam 123 milyon liralık alt yapı yatırımı yapılırken, bölgeye 200 km içme suyu, 163 km kanalizasyon ve 36 km yağmur suyu şebekesi yapılacak. Muratdede-İlbade mahallelerinde ise 41 km içme suyu, 33 km kanalizasyon ve 10 km yağmur suyu hattı döşenecek. Akkonak ve Karaman mahallelerinde ise 68 km içme suyu, 49 km kanalizasyon ve 10 km yağmur suyu şebekesi yapılacak. Proje kapsamında ayrıca Denizli'deki 47 adet su deposu baştan aşağı yenilenecek ve SCADA adı verilen sistem kurularak, Denizli'nin suyu tek merkezden izlenecek. 

Başkan Zolan'dan tarihi törenlere davet 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'de her zaman  kalıcı işler yapmak için çalıştıklarını belirterek, yaklaşık 190 milyon liralık alt yapı yatırımının asırlık olduğunu kaydetti. Sağlıklı bir gelecek için söz konusu alt yapı çalışmalarının gerekli olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Geçmişte bir çok olumsuzluğun yaşandığı bu bölgelerimizden gelen altyapının iyileştirilmesi talebine kayıtsız kalmadık ve söz verdik. Şimdi sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Denizli’nin geleceğinin bu yatırımlara ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, "Bunlar çocuklarımıza torunlarımıza kalacak yatırımlardır. Vatandaşlarımızın verdiği destekle biz bu büyük projeye başladık ve hızla sürdürüyoruz. Hizmet destanlarımızı yazmaya devam ediyoruz" diye konuştu. Başkan Zolan, tüm Denizlilileri 10 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek törenlere davet ederek, dev yatırımları hayata geçirirken hemşehrileriyle bir arada olmayı temenni etti.