Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 6 ay önce temelini attığı İlbade Kumtepe Spor Tesisi, hizmete hazır hale getirildi. Denizli'nin yeni bir spor tesisi kazandığını vurgulayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Vermiş olduğumuz sözlerden birini daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci ile birlikte, 18 Mart'ta Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve vatandaşlarla birlikte temeli atılan İlbade Kumtepe Spor Tesisi'nde incelemede bulundu. Başkan Zolan, burada yaptığı açıklamada, tesis temelinin yaklaşık 6 ay önce atıldığını hatırlatarak, "O gün vatandaşlarımıza Kumtepe'nin, spor tesisi haline geleceğini ve buranın bir yaşam merkezi olacağını söylemiştik. Çocuklarımızın, hanım kardeşlerimizin, spora gönül vermiş olan gençlerimizin ve bu bölgede oturan insanlarımızın bu tesisten yararlanmalarını arzu ettik. Bu duygu ve düşünceler ile buranın temelini attık. Çok şükür kazasız belasız tesisin sonuna geldik" dedi. Tesisin kısa bir süre sonra yüzde yüz kullanılır hale geleceğine işaret eden Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Biz de vermiş olduğumuz sözlerden birini daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımızın hizmetlerimiz karşısındaki mutluluğu ve gençlerimizin gözlerindeki ışıltıyı görmek bizim için mutlulukların en güzeli. Gençlerimize böyle bir imkan sunduk. İlbade Kumtepe Spor Tesisi'nde hanım kardeşlerimizin spor yapabilmelerini sağlamak için çalışmalar yaptık. Gençlerimiz ve hanım kardeşlerimiz için yürüyüş parkurları yaptık. Kısacası her kesime, her yaşa hitap eden bir spor tesisini bu bölgeye kazandırdık. Yüzümüzün akı ile bu tesisi bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz."

"6 ay dolmadan tamamlandı" 

Temel atma töreninde, tesisi 6 ay içerisinde bitireceklerini söylediklerini hatırlatan Başkan Zolan, "Ancak 6 ay dolmadan tamamladık. İnşallah buradan da mutluluk sesleri gelmeye başlayacak. Açılışını gerçekleştirdikten sonra bu tesisimiz çok başarılı hizmetlerin altına imzasını atacak. Tesisimizin açılışını gerçekleştirmeden önce herhangi bir eksiklik var mı diye gezmek istedik. Çok şükür bir eksiğimiz yok. Bu güzel tesisin yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.  Müteahhit firmamız da çok başarılı bir şekilde çalıştı. Özellikle mahalle sakinlerimiz bize çok büyük destek verdi, halkımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Denizli'nin artık yeni bir spor tesisi kazandığını vurgulayan Başkan Zolan, " İnşallah çocuklarımızın, gençlerimizin ve geleceğimizin daha başarılı olması için bu tesisler katkı sağlayacaktır. Amatör spor kulüplerimiz burada antrenmanlar yapacak. Bu tesis kulüplerimiz için de ayrı bir nefes ve ayrı bir imkan sunmuş olacak. Her türlü ihtiyacı karşılayabilecek bir tesis oldu" dedi. 

Çocuklar için park

Çocuklarla sentetik çim sahada kısa bir süre futbol oynayan Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Çevrede park düzenlemesi yapıyoruz. Parklarda çocuk oyun guruplarımız olacak. Çocuklarımız eğlenme fırsatı bulacak. Kadınlarımız için spor ve jimnastik cihazlarımız olacak. Bu tesis içinde kapalı bir alanımız var. Özellikle kış aylarında hanım kardeşlerimiz burada spor yapma fırsatı yakalamış olacak. İlbade Kumtepe Spor Tesisi'nde başta pilates olmak üzere salon sporları noktasında da hizmetlerimiz olacak. Her yönü ile dört dörtlük olan tesisimizin Denizli ve bölge halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum." Bölgeye yakışmayan bir alandan örnek olacak bir yapıya dönüşen İlbade Kumtepe Spor Tesisi'nde sentetik çim saha, tribün, yürüyüş ve koşu yolu, çocuk oyun alanı, fitness alanı, idare ve soyunma odası binası ve kafeterya bulunuyor.