Afyonkarahisar’da bir tatlıcının kendi tarlasında ürettiği 260 ve 170 kilogramlık balkabakları görenleri şaşkına çevirirken, müşterilerinde ilgi odağı oldu.
Afyonkarahisar’da daha önceden de yetiştirdiği büyük balkabaklarıyla tanınan tatlı işletmecisi sahibi Bekir Pancar, kabakları merkeze bağlı Sülün beldesinde yetiştirdiğini kaydederek, tohumları yurt dışından getirdiğini söyledi. Yetiştirdikleri kabakların her sene kilogramının arttığını ifade eden Pancar, kabağa ilginin çok yoğun olduğunu, dükkana gelen müşterilerin muhakkak kabaklarla ilgili sorular sorduğunu ve fotoğraf çektirmek için birbirleri ile yarıştıklarını kaydetti. Guinness Rekorlar Kitabı'na bugüne kadar giren en büyük kabağın 900 kilogram civarında olduğunu anlatan Pancar, bundan sonra yetiştireceği bal kabaklarında bu rekoru zorlayacağını belirtti. Yetiştirdiği balkabağını dekoratif amaçlı kullanacağını da belirten Pancar, bu tür kabakların genelde yemek yada tatlı yapımında kullanılmadığını ifade etti.
Öte yandan, tatlıcı dükkanın girişinde sergilenmeye başlanan balkabağına ilginin çok yoğun olduğu gözlenirken, dükkan vitrininden balkabağını görenlerin şaşkınlarını gizleyemedikleri gözlendi. Dükkana alışveriş için gelen müşterilerin dev balkabağının kilogramı hakkında tahminlerde bulundukları ve uzun uzun düşündükleri belirtildi. Balkabağı ile fotoğraf ta çektiren müşteriler arasında en yoğun ilgiyi ise çocukların gösterdiği aktarıldı. Balkabağının üzerine çıkarak fotoğraf çektiren çocuklar da bu fotoğrafların özellikle sosyal paylaşım sitelerinde büyük ilgi gördüğünü söylediler.