Denizli Sağlık Derneği (DESADER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa ŞAHİN ve Yönetim Kurulu Üyeleri 4. Ameliyatını başarılı bir şekilde tamamlayan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan’ı Antalya’da Akdeniz Üniversitesi’nde ziyaret etti.

DESADER Başkanı Şahin; Yaptığı yazılı açıklamada dernek olarak sağlık alanındaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, bu gelişmelerin ve yapılan bu ameliyatların ülkemiz için çok önemli olduğunu belirtti.  Dünyada 20 yüz nakli yapıldığını ama tam yüz nakli sayısının 5 ya da 6 olduğunu ifade eden Şahin, bu nakillerin 4 tanesinin Akdeniz Üniversitesi'nde bir Türk Profesör tarafından yapılmasının gurur verici olduğunu söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan,Yüz nakli yapan ekibin bir parçası olduğuna dikkati çekerek, ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar'da olduğu gibi bu ameliyatın ardından da çok mutlu olduklarını vurguladı. Ameliyatın kendileri için zorlayıcı olmadığını ifade eden Özkan, yüzü alırken Çolak'a güzel uyacağını hissettiklerini belirtti.

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın yüzünün Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleştirilen ameliyatla 34 yaşındaki Turan Çolak'a nakledildiğini anlatan Özkan; ''Tüm yüz derisi, kasları, göz kapakları, göz yaşı kanalı, saçlı derisi ve kulak hastaya başarılı bir şekilde nakledildi.Her yüz naklinin diğer yüz nakillerine göre farklı olduğunu, yüz nakillerinin standart ameliyatlar olmadığını her hastanın ihtiyacına göre ameliyat yaptıklarının belirtti.Ameliyatın 9.5 saatten uzun sürdüğünü, yüzü alma işleminin detayların fazla olması nedeniyle uzun sürdüğünü, alıcının yaşının vericiden büyük olmasının alıcı için büyük bir şans olduğunu bu durumun hastanın yüzüne de yansıyacağı için genç bir hastanın yüzünün yaşlı bir alıcıya uyması büyük bir şans'  ' diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getiren Özkan; DESADER gibi derneklerin yaptığı faaliyetlerinde küçümsenemeyeceğini söyleyerek meslektaşlarına teşekkür ederek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti  dile getirdi.