Yaklaşık 4 aydan buyana şiddetli bir şekilde süren dershaneler konusunda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın ‘hazırlıklar haftaya bitiyor’ açıklamasının ardından DEYDER Başkanı Gökhan Aydın, tasarı hakkında fazla bilgisi olmamasına rağmen, tasarıyı merakla beklediklerini açıkladı. 
Dershanelerde durum yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı “Bir iki eksiğimiz var. Bir hafta içinde tamamlanmış olur” açıklamasının ardından dershanecilerde meraklı bekleyiş sürüyor. Bakanın açıklamasına rağmen normal eğitim faaliyetleri sürdürdüklerini dile getiren Denizli Dershanecileri ve Eğitim Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Aydın, Bakan Avcı’nın açıkladığı herhangi bir tasarı olmadığını söyledi. Aydın, “Bakan bazı STK’ların görüşlerini alarak çözüm bulmaya çalışıyor” dedi.
Ortada yapılan net bir açıklama olmadığı için yorum yapamadıklarını dile getiren Aydın, “Biz dershaneler olarak tek amacımız olan eğitim ve eğitim faaliyetlerimize devam ediyoruz. Hükümet bize sürekli eğitim kurumu değil gözüyle baktığı için bizim hala fırsat eşitliği sağladığımızı sanmıyor. Fakat biz fakir öğrencilere de eğitim vererek fırsat eşitliğini sağlıyoruz. Bunu kimse inkar edemez. Bakan Avcı bazı STK ve örgütlerden bizim hakkımızda görüş alıyor ve tasarının bu şekilde şekilleneceğini söylüyor. Biz yapılan çalışma hakkında ve tasarı hakkında herhangi bir bilgiye sahip değiliz. Bu yüzden herhangi bir açıklama yapmamız doğru olmaz. Biz rutin çalışmalarımıza devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Tasarı bir haftaya kadar ortaya çıkacak. O zaman net bir açıklama yapma şansımız olacak” diye konuştu.
BAKAN AVCI, ‘HAZIRLIKLAR 1 HAFTA İÇİNDE BİTECEK’
Dershanelerin özel okula dönüşümü ile ilgili çalışmaya son şekli verildi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı “Bir iki eksiğimiz var. Bir hafta içinde tamamlanmış olur” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu’nu 13 Ocak Pazartesi günü bilgilendirdikten sonra tasarı TBMM’ye gönderilecek. Dershanelerin dönüşümü ile ilgili düzenleme gelecek hafta TBMM gündemine gelecek. Avcı, dershanelerin dönüştürülmesi konusunda, “Bir iki tane eksiğimiz kaldı. Seçenekleri olabildiğince çoğaltmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla sahada yapılan araştırmalarda hangi dershane fiziki alt yapı olarak hangi kuruma dönüşebilir ile ilgili olarak hem kendi önerileri var hem de bizim tespitlerimiz var. Bunları paylaşıyoruz. Bir hafta içerisinde tamamlamış oluruz” diye konuştu.
STK ve eğitim sendikaları dershanelere ilişkin görüşlerini rapor halinde önceki gün MEB’e teslim etti. Hafta sonu dershane mesaisi yapan Milli Eğitim Bakanlığı, ilgili bakanlıklardan verilecek teşvik, alınacak kadrolar, dershane binalarının değerlendirilmesi gibi birçok konuya son şeklini verdi. Bakan Nabi Avcı, Başbakan Tayyip Erdoğan’a taslağın son durumu hakkında bilgi verdikten sonra tasarı 13 Ocak 2014’te gerçekleşecek. Tasarı Bakanlar Kurulu’nda imzaya sunularak TBMM’ye gönderilecek.