Korkuteli ilçesine bağlı Sülekler köyündeki Şehit Semih Aldemir İlköğretim Okulu'nun öğretmen ve öğrencileri eğitimlerini depreme dayanıksız binada sürdürüyor.
Sülekler Şehit Semih Aldemir İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Mümin Demir, bilirkişilerin okul binasında inceleme yaptığını, heyetin binanın 1 metre altında su olması nedeniyle göçme meydana geldiği, yapı zeminin değişken olduğu, tüm blokların altında zemin iyileştirmesi yapılması gerektiği, yapının tüm bloklarında yapılan analizlerde, deprem bakımından yetersizlik tespit edildiği, betonarme perde duvar bulunmayan bloklarda bu yetersizliklerin daha fazla olduğu yönünde rapor hazırladıklarını bildirdi.

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER KORKU İÇİNDE

Sülekler köyü sakinlerinden Süleyman Aslan, okulun 1975 yılında yapıldığını, binanın yapımından 1 yıl sonra duvarlarında 60 santim oturmalar oluştuğunu belirterek, "Yapılan incelemede okulun 1 metre altında su çıktı. Okulun arka tarafında çökme oluştu.Öğrenci velileri olarak okulun arka tarafında toprak çekerek ve beton dökerek durumu düzeltmeye çalıştık. Ancak, göçük devam etti. Okul yanından geçen ağır yük kamyonlarının geçişi sırasında okulda depremi andıran sallantılar oluşuyor. Öğrenci ve öğretmenler korku içinde dersini işliyor. Köyümüze yeni bir okulun yapılmasını istiyoruz” dedi.

İNCELEMELER YAPILACAK

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Sülekler köyündeki Sülekler Şehit Semih Aldemir İlköğretim Okulunu ziyaret ederek köylülerle konuştu. Gülay, okulda gerekli incelemeler sonunda okul içinde gerekli güçlendirme ya da yıkılarak yerine okul yapmak için çalışmalara başlayacağını söyledi. Gülay,”Bu konuda yetkili birimimiz okulda incelemeyi yapacak kararı sonra vereceğiz” dedi.