Denizli’nin Laodikya antik kentinde bin 500 yıl önce meydana gelen depremde yıkılan 10 metre uzunluğundaki sütunlar yapılan çalışmayla ortaya çıkarıldı. 
Denizli’nin Eskihisar Mahallesi’nde, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 11 yıldır kazı çalışması devam eden Laodikya antik kentinde yapılan çalışmalarda ortaya çıkarılan eserler dikkat çekmeye devam ediyor. 35 bin metrekarelik alana sahip Anadolu’nun en büyük kutsal agorası olarak bilinen alanda yapılan kazılarda 494 yılında bölgede yaşanan depremde yıkılan 10 metrelik sütunlar yerin 7 metre altında bulundu. Büyük bir dikkatle sürdürülen çalışmalarda eserlerin zarar görmemesi için çaba sarfediliyor.
Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof.Dr.Celal Şimşek, kazı ve restorasyon çalışmalarının Kuzey Kutsal Agora’da devam ettiğini belirterek şöyle konuştu: "Çalışmalarımıza 12 ay devam ediyoruz. 2014 çalışmalarında Laodikya Kilisesi’ndeki restorasyonlar yapılıyor. Üç yıldır Kuzey Kutsal Agora’daki kazı çalışmalarına devam ediyoruz. Bu alan 35 bin metrekarelik bir bölgeyi kapsıyor. Alanın dört tarafı sütunlu galerilerle çevrilidir. Bu alanda iki tapınak yer alıyor." 
2014 yılındaki çalışmalarda önemli eserler bulduklarını ifade eden Prof.Dr. Şimşek, sözlerini şöyle tamamladı: "Yaptığımız çalışmalarda 7 metre toprağın altında kalmış olarak tespit ettiğimiz sütunlu galerileri ortaya çıkardık. Bu bölge deprem bölgesidir. Burada 494 yılında büyük bir deprem meydana geldi. Depremin ardından bölge büyük ölçüde terk edildi. Rüzgar ve toz dolgusu depremin ardından yıkılan sütunların üzerini örttü. Yaptığımız çalışmalarda bin 520 yıl önce meydana gelen depremin ardından oluşan kat kat tabakaları gördük. Burası büyük bir kutsal alan. Devasa sütunlarla çevrili alanlar ilk kez bin 520 yıl sonra gün yüzüne çıktı."