Denizli Devlet Hastanesi’nde acil durum ve afetlere hazırlıklı olabilmek amacıyla Hastane Afet Planı’na (HAP) uyumlu olarak deprem tatbikatı gerçekleştirildi.
Denizli Devlet Hastanesi’nde doğal afetlerden korunma yolları, afet öncesi, afet anı ve afet sonrası neler yapılması gerektiği konusundaki teorik ve uygulamalı eğitimler devam ediyor. Bu doğrultuda Denizli Devlet Hastanesi, İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekibi ve Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkililerinin ortak düzenlediği deprem ve yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.
Senaryo gereği Denizli’de merkez üssü Sarayköy olan 7,1 şiddetindeki depremde, Denizli Devlet Hastanesi Kadın Doğum binasının 2 ve 3'üncü katı hasar gördü. Hasarda ilk belirlemelere göre 4 kişinin göçükte yaralandığı, çocuk servisinde bir bebeğin dumandan zehirlendiği, İnfertilite Birimi’nde bir kişinin göçük altında kaldığı, elektrik kontağından da yangın çıktığı tespit edildi.
Tespitten sonra HAP planındaki görevliler, yaralılara müdahale ederek yaralıları sedyelerle yangın merdiveninden indirip ambulansla acil servise gitmelerini sağladı.Yardıma gelen UMKE ekipleri göçük altında kalanları kurtarırken, A Blok 27nci katta kalp krizi geçiren bir kişi de itfaiye ekiplerinin kurduğu hat kurma yöntemiyle başarılı bir şekilde binadan tahliye edildi.
Organizasyonu yapan Sivil Savunma Uzmanı Nuri Sürücüoğlu afete hazırlıklı olmanın önemli olduğunu yapmış oldukları tatbikatla anlattıklarını söyledi.
Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan da hayati önem taşıyan afetler konusunda görevli ekibin her zaman bilinçli ve hazır olması gerektiğine vurgu yaparak, tatbikatın gerçeğini aratmadığını söyledi ve emeği geçen tüm personele teşekkür etti.