Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ile Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün ortaklaşa başlattığı "Tıbbi ve Aromatik Bitkileri Geliştirme Projesi" kapsamında İlimizde lavanta ve adaçayı başta olmak üzere diğer tıbbi ve aromatik bitkilerin üretiminin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

İl MüdürüSezgin Kutlu yaptığı açıklamada “Dünya kekik üretim merkezi olarak bilinen İlimizde lavanta, adaçayı çörekotu ve salep gibi diğer ürünleri de ekleyerek tıbbi ve aromatik bitkilerin merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz.

Bu kapsamda Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından ilimizde 2015-2017 yılları arasında yürütülmekte olan Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Yaygınlaştırılması Projesi ile 2016 yılında Acıpayam, Bekilli, Bozkurt, Buldan, Çal, Çardak, Pamukkale ve Tavas İlçelerinde toplam 90 dekar alanda lavanta ve Adaçayı demostrasyonu uygulanacak. Çiftçilerimize çoğaltım materyali olan fideleri proje kapsamında temin edilmiş olup, İl Müdürlüğümüz teknik personeli üreticilere yetiştirme tekniği konusunda eğitim desteği sağlanacak.

Proje ile çiftçilerimize 2015 yılında 54.000 lavanta fidesi dağıtılmıştı, 2016 yılı için ise Yalova Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nden 50.000 adet lavanta fidesi getirtilerek üreticilere dağıtılacak.