Büyükşehir ile birlikte İtfaiye Daire Başkanlığı il genelinde 52 noktada konuşlanarak her an göreve hazır bekliyor. Denizli'deki tüm itfaiye teşkilatlarının Büyükşehir Belediyesi bünyesinde toplandığını hatırlatan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, " Bütün ilçelerde itfaiye yapılanmasını tamamladık. Araç, ekipman ve personel konusunda hiçbir eksiğimiz yok. Arkadaşlarımız 7 gün 24 saat bayram, seyran demeden göreve hazır" dedi.


Büyükşehir ile birlikte itfaiye birimini yeniden yapılandıran Denizli Büyükşehir Belediyesi bütün ilçe belediye itfaiyelerini kendi bünyesinde toplayarak kısa bir sürede teşkilatlanmasını tamamladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı il genelinde 52 noktada konuşlanarak her an göreve hazır bekliyor.  Yapılanma sürecini hızlı bir şekilde tamamladıklarını dile getiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Araç, ekipman ve personel konusunda hiçbir eksiğimiz yok. Arkadaşlarımız 7 gün 24 saat bayram, seyran demeden göreve hazır" dedi. Hazırlıkların tam bir yıl önce başladığına dikkat çeken Başkan Zolan, "Biz 2013 yılından buyana başlatmış olduğumuz Büyükşehir'e hazırlık çalışmalarının meyvelerini bu gün topluyoruz. Nisan ayından itibaren 11 bin 692 kilometre karede hizmet vermeye başlayan büyükşehir itfaiyesi 52 noktada 580 personel ve 68 araç ile Denizli'nin her noktasında oluşabilecek yangın , kurtarma ve trafik kazalarına müdahale etmeye her an hazırız. İlçe ve belde belediyelerinden geçen araçların ve personellerin yeni personeller ile  takviye edilmesi ile personel ve araç sayısını 4 katına çıkardık. Ayrıca Avrupa standartlarında hizmet verebilmek için yeni 5 adet kaza kırım/il müdahale aracı 2 adet arazöz, 3 adet 27 metrelik merdivenli araç  ile araç parkımızı genişlettik" dedi. 

Eğitime verilen önem

İlçe ve kapanan beldelerden bünyelerine geçen araçların gerekli bakım ve tadilatlarının yapıldığına işaret eden Başkan Zolan, "Personel eğitimlerine son derece önem verdik. Tüm personel Avrupa standartlarında olan özel itfaiye eğitim sahasında gerekli tüm eğitimleri aldı ve eğitimler vermeye de devam ediyoruz. Arkadaşlarımız 7/24 halkın can ve mal güvenliği için hazır kıta bekliyor" diye konuştu. Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Önümüzdeki süreçte bu yapıyı hem teknolojik, hem de personelimizin eğitim gücünü artırarak daha da etkin hale getireceğiz. Beklentimiz ne yangınla nede başka bir nedenle hiçbir vatandaşımızın canının yanmamasıdır. Ancak bizlere ihtiyaç duyulduğunda bilinmelidir ki, tüm itfaiye personeli yardıma ve müdahaleye hazır beklemektedirler. Vatandaşlarımız her hangi bir istenmeyen olayla karşılaştıklarında hiç vakit kaybetmeden  itfaiyenin 110 numaralı telefonundan bize ulaşabilirler. ”