AK Parti Denizli Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, Denizli’de Üçler bölgesine şehir hastanesinin yapılacağını söyledi.
Türkiye’nin sağlık devrimi olarak nitelendirilen şehir hastanelerinin birinci etap projesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle start alırken, birinci etapta 14 ilde 15 şehir hastanesinin protokolünün imzalandığını da belirten Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, ikinci etapta Denizli Şehir Hastanesi’nin de hayata geçeceğini söyledi.
AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli’de yapılması planlanan şehir hastanesine ilişkin yer tespitinin, Üçler bölgesinde yaklaşık 600 dönüm alan üzerinde Sağlık Bakanlığı’nın ilgili bürokratları tarafından değerlendirilip olumlu raporlar hazırlandığını belirterek, “Gelişmiş Avrupa ülkelerinde uygulanmakta olan ve Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan yap-kirala-devret modeli ile ilgili yasa çıkarıldıktan hemen sonra ilgili yönetmeliklerin hazırlanma süreci ve buna bağlı olarak yapılan çalışmaların uzaması nedeniyle hayata geçirilmesi düşünülen şehir hastaneleri projelerinde aksamalar meydana geldi. Yüksek Planlama Kurulu’nun 25.07.2013 tarihli kararına göre ilimizde yapılması düşünülen Denizli Şehir Hastanesi planlamaya dahil edilmiştir. Buna göre Sağlık Bakanlığı yetkilileri önümüzdeki iki ay sonrasında ihale tarihinin açıklanacağı bilgisini verdiler’’ dedi.
Şehir Hastanesi'nin özel sektör tarafından yapılarak Sağlık Bakanlığı’na belirli bir süre için kiralanacağını ve süre bittiğinde yapının devletin olacağını ifade eden Mehmet Yüksel, “Bu modelde hastaneler, özel sektör tarafından ihalede taahhüt ettiklere yıl kadar Sağlık Bakanlığına kiraya verecekler. Bu süre tamamlandığında özel sektör hastaneyi sağlık bakanlığına devredecektir. Bakanlık hastane yapım bedelini kiralanan süre içerisinde özel sektöre taksit taksit geri ödeyecektir. Bu sistem sayesinde Sağlık Bakanlığı bütçesi rahat bir nefes alacak, az ödemelerle sağlık alanında uzun vadeli yatırımlar ülkemize kazandırılmış olacak. Kısacası devletimizin üzerine yük olmadan, sağlık alanında çok büyük hizmetler veren hastanelere kavuşulmuş olacak” diye konuştu.