Denizlililer yüzlerce bitki çeşidinin bulunacağı Denizli Büyükşehir Belediyesi Canlı Ağaç Müzesi'nde bir yandan yeşil ve mavinin bir arada olacağı görsel güzelliğin tadını çıkartırken, diğer yandan Türkiye'de yetişen doğal bitki zenginliğini görüp tanıma imkanı bulacak. 

Türkiye'de sayılı illerde bulunan canlı ağaç müzesi Denizli'de de oluşturuluyor. Cankurtaran Mevkii'ndeki Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4.8 hektarlık alanda kurulması planlanan Denizli Büyükşehir Belediyesi Canlı Ağaç Müzesi'nin projesi tamamlanırken, dev yatırımın hayata geçirilmesi için Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından da Büyükşehir Başkanı Osman Zolan'a yetki verildi. Denizli ve Türkiye'nin farklı bölgelerinde bulunan ağaç ve çalı gibi farklı bitki çeşitlerinin yer alacağı alanda gezi parkurları ile biyolojik bir gölet bulunacak. Gölette nilüfer ve benzeri su bitkileri de yer alacak. Bitkilerin isim ve özelliklerinin yazılı olacağı Canlı Ağaç Müzesi'nde mevcut alan dokusuna ek olarak yüzlerce bitki çeşidi dikilecek. Denizlililer müze alanında bir yandan gezinti yaparak görsel güzelliğin tadını çıkartırken, diğer yandan Türkiye'nin doğal bitki zenginliğini görme ve tanıma imkanı bulacak. Özellikle üniversitelerde akademik çalışma yapacakların da görmek isteyeceği Canlı Ağaç Müzesi çevre illerden de ziyaretçi alacak. 

Türkiye'de sayılı illerde var 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman  Zolan, Türkiye'de sayılı illerde bulunan Canlı Ağaç Müzesi'ni Denizli'ye kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu yaşayacaklarını söyledi. Vatandaşların Canlı Ağaç Müzesi'nde bir çok çeşit ağaç ve bitkiyi görme ve inceleme fırsatı bulacağını kaydeden Başkan Zolan, "Canlı Ağaç Müzesi ile özellikle çocuklarımızın ülkemize ve şehrimize özgü bitki türlerini tanımaları adına faydalı olacağını düşünüyorum" dedi. Canlı Ağaç Müzesi ile kentteki alternatif turizm alanlarına bir yenisini daha eklemek istediklerini vurgulayan Başkan Zolan, canlı ağaç müzelerinin büyük bir emek ve özveri ile oluşturulabildiğini kaydetti. 

Bilimsel, eğitsel ve rekreatif alan olacak 

Bilimsel, eğitsel ve rekreatif alan olarak hizmete sunulacak Canlı Ağaç Müzesi'nde bitkilerin yetişme alanlarının da tanıtılacağını ifade eden Başkan Zolan, müzenin üniversitelerin ilgili bölümlerindeki öğrenci ve akademisyenlerin uğrak yeri olacağını, yüzlerce bitki çeşidini barındıracak alanın çevre illerden de ziyaretçileri olacağını sözlerine ekledi.