Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nı kente kazandıran Başkan Osman Zolan, “Kefe Yaylası, alt yapısı baştan aşağı yenilenmiş, Ege’nin en bakımlı en düzgün yaylası olarak, misafirlerini en üst seviyede ağırlar hale gelecek” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 121 Dev Projesi kapsamında yer alan Kefe Yaylası Yenileme Projesi tüm hızıyla devam ediyor. Serinhisar İlçesini ziyaret eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kefe Yaylası’na incelemede bulundu. Kefe Yaylası’nın Denizli’de yayla kültürünün yaşatıldığı ilk alanlardan biri olduğunu belirten Başkan Zolan, “Kefe Yaylası’nda tesislerin yapıldığı ilk günden bu yana uzun bir zaman geçti. O günkü şartlarda küçük işlemler yapılmıştı ancak bugün ihtiyaca cevap veremiyor. Bölgenin alt yapısı da yetersiz kalıyor. Onun için 121 Dev Proje içinde yer verdiğimiz Kefe Yaylası’nı yenileme çalışmalarını harekete geçirdik” dedi.

Yayla standartları yükselecek 

Kefe Yaylası’nda ilk olarak alt yapı çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Zolan, “Yaylamızda içme suyu ve kanalizasyon hatlarını baştan aşağı yeniledik. Şimdi elektrik hatlarımızı yeniliyoruz. Her çadırın olduğu yere elektrik ve su götüreceğiz. Buraya hijyenik şartlarda sağlıklı su ulaştıracağız. Serin ve güzel havanın teneffüs edildiği bir yer olan Kefe Yaylamızın standartlarını yükseltmek istiyoruz” diye konuştu. 

Ege’nin en bakımlı yaylası olacak

Yaylaya gelen vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşıladıkları yapıların da yenileneceğini kaydeden Başkan Zolan, şunları söyledi: “Yaylada çadırlarda kalan vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçlarını karşılayan manav, kasap, restoran gibi küçük baraka yapılar vardı. O yapıları kaldırıyoruz. Yerlerine daha modern, çevreye duyarlı, ahşap şeklinde yeni restoran, manav, kasap ve çay bahçesi yapıyoruz. Buraya gelen vatandaşlarımız 15 gün-1 ay kadar kalıyorlar. Her türlü alt yapısıyla duş ve lavabo ihtiyaçlarını giderecek hızlı bir çalışma başlattık. İnşallah seneye Kefe Yaylası, alt yapısı baştan aşağı yenilenmiş, Ege’nin en bakımlı yaylası olarak, misafirlerini en üst seviyede ağırlar hale gelecek. Denizlimizden ve çevre illerden gelen insanlarımız burada nefes alacak. Şimdiden hayırlı olsun.”