Denizli’nin spor alanındaki fiziki şartları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Vali Abdülkadir Demir, Vali Yardımcısı Alp Aslanargun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, PAÜ Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Bölüm Başkanı Rıdvan Ekmekçi ile Denizli’de görev yapan Beden Eğitimi öğretmenleri ve spor antrenörleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Demir, spor alanlarındaki fiziki şartlar ve yapılmasını planladıklarını projeler hakkında konulara değindi. Denizli’de spor faaliyetlerinin yapılabilmesi için çok fazla kaynakları bulunduğunu beliten Demir, “İlimizde 200 civarında çeşitli spor tesisi bulunuyor. Milli Eğitim bünyesinde görev yapan 370 öğretmenimiz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz'de kadrolu 30 ama isteldiğinde 400’e çıkarılabilecek antrenör kadrosu var. Üniversitemizde 43 öğretim elemanımız bulunuyor.” dedi.

'SPOR SALONLARI BOŞ KALMAYACAK'

Bu yıl eğitimde başarının yükseltilmesi için bir çalışma başlattıklarını vurgulayan Demir, “Eğitimin en önemli kısımlarından bir tanesi de Beden Eğitimi. Sadece Denizli merkezde 16 salonumuz var. Bu salonlar hangi okullara aitse okul kapandığında salon da kapatılıyor. Dolayısıyla salon, bir yılda 20-25 gün kullanılıyor. Bu büyük bir israf. Elimizdeki değeri bilmemiz gerekiyor. Bundan sonraki dönemde, imzalanacak protokolle bu tesisler ortak kullanılacak. Bu konuda sizlerden de öneri alacağız. Gündüz öğrenci kullanıyorsa akşam da o mahalledeki vatandaşlarımız tarafından kullanılması sağlanacak. Bu bizim için önemli.” diye konuştu.

Türk sporuna profesyonel sporcu yetiştirmek adına çalışma başlatıldığını da sözlerine ekleyen Vali Demir, “Denizli’de geleceğe sporcu yetiştirebileceğimiz spor dallarının belirlenmesini istiyoruz. Bu konuda sizlerin önerileri de bizim için çok önemli. Bu eğitim öğretim yılını çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bununla birlikte yaz döneminin de planlanmasını istiyorum.” dedi.