Ak Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan'ın büyükşehir için hazırladığı 222 Dev Proje içerisinde yer alan Minia Denizli ile Denizli'nin pek çok tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri minyatür halde sergilenecek.
Büyükşehir için büyük hedeflerinin olduğunu ve bu hedefleri Denizli'ye kazandırmak için çalışmalara başladığını ifade eden Başkan Adayı Osman Zolan'ın 222 Dev Projesinden bir tanesi de "Minia Denizli" olacak.
Denizli'nin pek çok tarihi, kültürel ve doğal mekan ve yapılarının maketlerinin açık havada toplu olarak sergileneceği Minia Denizli ile hem yerli ve yabancı turistler, hem de Denizli halkı bu güzellikleri yakından görme ve tanıma fırsatı bulacak. 

Denizli'nin tarihine ve kültürüne her zaman sahip çıktıklarını ifade eden Osman Zolan, Denizli'de bir ilk olacak Minia Denizli ile bu güzellikleri taçlandıracaklarını belirterek şöyle devam etti: "Bugüne kadar Denizli'nin tarihine, kültürüne, güzelliklerine hep sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Bugüne kadar Külahçıoğlu Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcı Evi, Sürücü Evi, Osman Bey Konağı, Merzeci Un Fabrikası'nın restorasyonlarını tamamladık ve Denizli'nin değerleri olan bu binaları yaşayan mekanlar haline getirdik. Atalar Mahallemiz’de bulunan Necdet Bilge Evi ile Cezmi Ökten Evi’nin restorasyonu da devam ediyor. Yeni dönemde Denizlimiz’e kazandıracağımız Minia Denizli ile bu tarihi güzelliklerimizin yanında Pamukkale, Laodikeia, Güney Şelalesi, Kaklık Mağarası, Tarihi Kaleiçi Çarşısı gibi daha birçok güzelliğimizi minyatür halde halkımıza ve turistlere sergileyeceğiz. Vatandaşlarımız burada hem eğlenceli vakit geçirecek hem de Denizlimiz’in bu güzelliklerini bir arada görüp tanıma fırsatı bulacak. Çocuklarımız bu güzellikleri sadece kitaplardan öğrenmek yerine 3 boyutlu olarak tanıma imkanı bulacak. Turistler Minia Denizli'yi görmeden şehrimizden ayrılmayacak.  İnşallah yeni dönemde Denizlimiz hayata geçireceğimiz birbirinden büyük projelerimizle birlikte hak ettiğini almaya devam edecek." dedi.