Denizli Gazeteciler Cemiyeti(DGC) tarafından düzenlendiği kahvaltıya Cumartesi Buluşmalarının yeni dönemdeki ilk konuğu Denizli Valisi Abdülkadir Demir oldu. Pamukkale Antik Havuzda yapılan toplantıya,Vali Demir'in yanı sıra DGC Yönetim Kurulu Başkanı Önder Varol, yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler katıldı.

Yaz mevsiminde ara verilen Cumartesi Buluşmaları’na DGC olarak yeniden başladıklarını belirten Başkan Önder Varol, “ Okulların açılması ve yaz mevsiminin ardından yeniden Cumartesi Buluşmalarına başladık. Samimi ve güzel bir ortamda yapılan toplantılarımız 15 gün arayla yapılacak ve konuklarımız ile Denizli gündemini değerlendireceğiz. Diğer yandan bu toplantıların bir diğer avantajı, mesleki anlamda yaşadığımız sorunları bire bir yetkililere aktarmamızdır. Yeni dönemde ilk konuğumuz olan sayın valimiz Abdülkadir Demir’e teşekkür ederim” dedi.
Denizli için 2013 yılının parlayan bir yıl olduğunu belirten Vali Demir, “Denizli işadamları, işçisi ve insanıyla 2013 yılında üretimde öne çıkan bir kent oldu. 2013 yılının Denizli için başarılı bir yıl olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Şunda 10 aylık dönem içerisinde her sektörde önemli çalışmalar yapıldı. Hangi sektöre bakarsak bakalım önemli ve hızlı bir yükselme görülüyor. Ben inanıyorum ki, ilerleyen yıllarda bu yükseliş daha hızlı devam edecek” diye konuştu.
Denizli’nin kendisiyle barışık bir il olduğunu belirten Denizli Valisi Abdülkadir Demir, “Türkiye’de 2013 yılında zaman zaman yaşanan kritik olaylarda Denizli halkı olgun ve konulara sağduyu ile yaklaştı. Bu durum Türkiye’ye birlikte yaşanabileceğini gösterdi. Ben Denizli halkına çok teşekkür ediyorum. Bu ülkenin artık kavgaya, çekişmeye, gerginliğe zaman ayıracak vakti yok. Kavgaya değil, üretmeye ihtiyacımız var, Denizlide bunu göstermiştir” dedi.
2013 yılı içerisinde Denizli’de birçok sektörün ön plana çıktığını belirten Denizli Valisi Abdülkadir Demir, “ Denizli’nin en önemli sektörlerinin başında tekstil geliyor. 2013 yılında teksti fabrikalarımızı 24 saat çalışarak siparişlerini yetiştirmeye çalıştı. Şuanda tekstilin en önemli arayışı, tekstil sektöründe teknoloji konusundaki arayıştır. Firmalarımız marka olma yolunda ilerliyor. Diğer yandan mermer ve bakır sektörü de Denizli’de büyümeye devam ediyor. Denizli’de 2014 yılında 5 tane organize sanayi bölgesi olacağını şimdiden söyleyebiliriz. Bu güne kadar kağıt üzerinde kalan organize sanayi bölgeleri yakın zamanda kurulacak. Kocabaş Beldesi’nde bir mermer organize sanayi bölgesi kurulacak. Bunun müjdesini buradan verebilirim” dedi.

Denizli’nin en önemli sektörünün turizm olduğunu ve bunun içinde 2013 yılında önemli projelerin ve çalışmaların yapıldığını ifade eden Vali Demir, “Turizm sektörü aslında Denizli’nin yıllardın en başarılı olduğunu sektörlerden biriydi. Öyle ki Denizli turistlerin geldiği 5’inci il. Böyle bir kentin en büyük sorunu da günü birlik konaklamaydı. Bunun için antik kentlerin gün yüzüne çıkması ve tarih turizmiyle, sağlık turizminin bölgede geliştirilmesiydi. Bununla ilgili başta antik kentlerimiz olmak üzere, sağlık turizmi konusunda önemli projeler ortaya koyuldu ve hayata geçirildi. Bir diğer sorunda yıllardan yapılmayan Pamukkale yoluydu. Yakın zamanda tamamlanacak Pamukkale yoluyla artık Pamukkale’ye ulaşım daha kolay sağlanacak ve turistlerin dikkati çekilecek” dedi.