Denizli Belediyesi Başkanı Osman Zolan, ilin ulaşım ana planının uzun yıllar çalışılmış bir planın uygulaması olduğunu, bu konuda biraz sabır gösterilmesi gerektiğini söyledi. Zolan, düzenlediği basın toplantısında ulaşım ana planı ve metrobüslerin hizmet vermeye başlamasının ardından güzergâhları değişen minibüsler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Göreve geldikleri 2004 yılında belediyenin şehiriçi ulaşımında 15-20 otobüsle hizmet vermeye çalıştığını, yılda 9-10 milyon lira zarar ettiğini kaydeden Başkan Zolan, “Bu otobüsler kışın her tarafından soğuk giren, yazın da kliması olmayan otobüslerdi. Biz ihale düzenleyerek minibüsçülerin oluşturduğu bir şirkete 10 yıllığına işletmesini verdik. İki yıl bu şirketle çalıştık, sonra yapamadıklarını söylediler. Başka bir şirket aldı, o da 9-10 ay çalıştıktan sonra bıraktı. Daha sonra şimdiki şirket ihaleyi aldı. 2004 yılında 10 milyon lira zarardan şimdi yılda 3,5 milyon lira kira bedeli alıyoruz. 1,5 yıl sonra ihale sona eriyor. Kârlı olduğunu düşünen, yeni ihaleye girebilir.” dedi.

Denizli’de köklü işlere el attıklarını, makyajla hiç uğraşmadıklarını söyleyen Zolan, “2004 yılında 147 bin araç vardı, şu an 300 bin tane var. Her ay bin araç trafiğe giriyor. Yollarımız aynı genişlikte. Bazı sokaklarda sekiz katlı iki bina var, arasındaki yol 3 metre. Bunun sorumlusu ben miyim? Bundan sonra gereğini yapmazsam sorumlusu benim.” diye konuştu. 2009 yılında vaat ettikleri “77 Dev Proje” içinde ilin ulaşım ana planı da olduğunu anlatan Zolan, “2,5 yıl süren ulaşım ana planı tamamlandı. Bu, iki ciltlik bilimsel çalışmadır. İlin 50 yıllık geleceğini düzenleyen ulaşım planıdır. Denizlide ulaşımın kitabı yazılmıştır.” dedi.

'METROBÜS HATTI, RAYLI SİTEMİNE GEÇMENİN BİR DENEMESİDİR '

Ulaşım ana planında teoriyi sahaya uyguladıklarını belirten Başkan Zolan, “Bir haftadır her kavşağa, sokağa bakıyorum. Nerede ne sıkıntı var, değerlendiriyorum. Vatandaşlar bizden emin olsun, biraz sabır göstersinler. Aksayan yönleri görüyoruz, bunların gereği yapılacak.” ifadelerini kullandı. En çok üzüldüğü konunun Denizli’nin geleceğiyle ilgili çalışmalarda minibüsçülerin sıkıntısından yararlanmak isteyen bazı kesimler bulunması olduğunu sözlerine ekleyen Zolan, şunları kaydetti: “Bunlar Denizli'nin yararına çalışmıyor. Burada kimse sıkıntılardan rant sağlamaya çalışmasın. Vatandaş, bizim ne yaptığımızı çok iyi biliyor. Bunlar zamanında köprülü kavşaklara karşı çıktı, çevre yoluna karşı çıktı, dava açtılar. Metrobüs. hattı raylı sitemine geçmenin bir denemesidir. Başarılı olursa birkaç yıl sonra buna geçilecektir.”