Denizli'de orman yangınlarıyla mücadele çerçevesinde 70 köye daha yangın söndürme tankeri dağıtıldı. Böylece 2007 yılında başlanan projede dağıtılan tanker sayısı 291’e ulaştı. Tankerler, EGS Kongre ve Kültür Merkezi Fuar Alanı'nda düzenlenen törenle teslim edildi. Törene AK Parti milletvekilleri Nihat Zeybekci, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu, meclis üyeleri ve tankerleri teslim alacak muhtarlar katıldı.

Törende konuşan Genel Sekreter Oklu, Denizli'de başlatılan tanker dağıtım projesinin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından bir genelgeyle Türkiye’ye örnek gösterildiğini söyledi. İl Genel Meclisi Başkanı Gürlesin de 360 köyden 291'ine yangın tankeri dağıtıldığını, gelecek yıl planlanan alımlarla bütün köylerin yangın söndürme tankerine kavuşacağını ifade etti. Gürlesin, “Bu tankerlerle orman yangınlarına ilk müdahale yapılıyor ve büyümesi engelleniyor. Bunun yanısıra ev ve ahır gibi yangınlarla köyün temizliğinde de bu tankerler kullanılabiliyor.” dedi. Başkanı Zolan, büyükşehir olmaya en hazırlıklı illerin arasında Denizli'nin geldiğini dile getirdi. Milletvekili Uçar ise medeniyetin, şehirdeki imkânların köylerde de olmasıyla ölçülmeye başlandığını belirterek, “Köylerde yaşayan insanlarımız orada yaşamayı şehirde yaşamayla bir görürse, yerinde mutlu olursa işte medeniyet oraya gelmiş demektir. Hükümet olarak özel idarelere yaptığımız yetki devriyle Türkiye’nin çehresi değişti. Önceden muhtarlarımız, köyüne bir menfez yaptırmak için heyetler halinde Ankara’ya gelirdi. Şimdi ziyaret için geliyorlar, bu işleri özel idareler yapıyor artık.” diye konuştu.

Vali Demir de 2004 yılında yerel yönetimlerle ilgili kanun değişikliklerin ardından il özel idarelerinin kırsalın imarında önemli işler yapmayı başardığını vurguladı. Demir, “Sene başında orman yangınlarıyla ilgili toplantı yaptık. Şu ana kadar 25 civarında orman yangını olduğu bilgisi aldık. Bunlara anında müdahale edilerek çoğu kişinin haberi olmadan söndürüldü. İnsanımızdaki bilinç ve ani müdahaleyle bu başarıldı. Denizli, topraklarının yüzde 46'sı ormanlık olan bir kent. Aşağı yukarısı hiçbirisi de boş değil. Tarım yoksa orman var. İnsanlar ormanlara destek veriyor. Ormanların yapılması kadar korunması da önemli. O sebeple bu tankerlere büyük görev düşüyor.” dedi.

Konuşmaların ardından 70 köy muhtarına yangın söndürme tankerleri, Vali Demir ve diğer protokol üyeleri tarafından teslim edildi. 2007’den bu yana 291 köye alınan yangın söndürme tankerlerinin toplam değerinin 2 milyon 356 bin lira olduğu, her birinin 2,5 ton kapasitesi bulunduğu bildirildi. Tankerlerin, köylerde yangınların yanısıra ağaç sulama, yol sulama, düğün gibi etkinliklerde temiz su temininde de kullanılabilecek şekilde yapıldığı açıklandı.