2014 yılı yangın sezonunda 47 yangında 80 hektarlık alanın zarar gördüğünü hatırlatan Bölge Müdürü Korucu, “Orman yangınları bakımından kritik döneme girdik. Gece hava sıcaklığının düşmeye başlaması ile birlikte çoban ateşleri, bahçe temizlik işleri, yasak olmasına rağmen anız yakılması gibi hadiseler görülmeye başladı. Bunun yanında bahar yağmurlarının bol yağması nedeniyle orman içlerindeki otlar aşırı büyüdü ve bu otlar kurumaya başladı. Tüm bunlara rağmen Denizlililer ormanları ve doğayı çok seviyor. Yangın sezonunun 2,5 aylık dönemini geride bıraktık. Orman yangın sayısında artış olsa da yanan alan miktarında büyük düşüş var. Buda bizi sevindiriyor” dedi
Eğitim çalışması yapıldı
Bölge müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından ormana yakın mahallelerde oturan vatandaşlara orman yangınları ile ilgili eğitim çalışması yaptıklarını belirten Müdür Korucu, “Yaptığımız eğitim çalışmaları ile halkımızın orman yangınlara karşı daha duyarlı olmasını istiyoruz. Bunun yanında 379 mahallenin tamamına olası yangınlarda ilk müdahalenin yapılabileceği tankerlerin dağıtımı yapıldı. Bunun yanında orman içlerine helikopterin ve arozözlerin su alabileceği 190 adet yangın ve su havuzu yaptık. 262 orman yangını işçimiz, 33 arazöz, 40 yangın söndürme ekibi, 1 helikopter ve 29 adet yangın gözetleme kulesi ile 24 saat esasına göre çalışıyoruz” dedi.
Çöplükler yangına neden oluyor
Çeşitli ilçelerde çöp depolama alanlarının orman içlerinde olduğunu çeşitli sebeplerle yanan çöplük alanların orman yangınlarına davetiye çıkarttığını belirten Korucu, “Çöp depolama alanlarında ekiplerimizin denetimi sürüyor. Bu yaz ayların da da özellikle düğünlerde atılan havai fişeklerin ve dilek fenerlerinin kullanılması orman yangınları ile mücadele komisyonu tarafından yasaklandı. Bölge müdürlüğü olarak bizde kritik günlerde ormanlık alanlara ulaşımı sağlayan yolları araç trafiğine kapatma gibi bir yetkimiz var, bunu kullanacağız. Eylül ekim ayları orman yangınları bakımından en kritik dönem. Bu dönemi de çok büyük bir yangınla karşılaşmadan bitirmek istiyoruz” dedi.