AK Parti Denizli Milletvekili, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Kâtip Üyesi Şahin Tin, Denizli Yörükleri Dernek Başkanı Yaşar Celal Ceylan ve yönetim kurulu üyelerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki makamında kabul etti.

Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Ceylan, Yörük kültürünü ayakta tutmak ve gelecek nesillere kalıcı olarak taşımak için gayret ettiklerini, bu doğrultuda birçok etkinlik ve çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Milletvekili Şahin Tin, “Tarihi değerlerimizi ayakta tutmaya ve neslimize, aslımızı anlatmaya, öğretmeye devam edeceğiz” dedi. 

Kültürel değerlerin korunmasında ve yaşatılmasında sivil toplum kuruluşlarının önemli bir rol üstlendiğini ifade eden Milletvekili Şahin Tin; “Milli ve manevi değerlerimiz bizim gelecek nesillere taşıyacağımız emanetimizdir. Atalarımızın bize yüklediği bu tarihi sorumluluğu her zaman omuzlarımızda onurla taşımaya devam edeceğiz. Anadolu toprakları Yörüklerimizin kalbidir. Yörük kültürü tarihin bize en aziz miraslarından birisidir. Bu mirasın korunması, yaşatılması ve geleceğe taşınması adına Denizli Yörükler Derneğinin üstlendiği görev takdire şayandır. Hep birlikte değerlerimizi yaşatmaya devam edeceğiz. Yaylalarımızı, pınarların başında kurulan kıl çadırlarımızı, yöresel kıyafetlerimizi, geleneksel kıymetlerimizi ve o eşsiz otlakların bereketini her zaman özümüzde hissetmeye devam edeceğiz. Dernek yönetiminin nezdinde tüm Yörük kardeşlerimizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Denizli Yörükleri Dernek Başkanı Yaşar Celal Ceylan, Milletvekili Şahin Tin’e ziyaretin anısına adının yazılı olduğu Yörük şalı hediye etti.