15 Temmuz’da TSK içindeki Fethullahçı Terör Örgütü mensupları tarafından yapılan darbe girişiminin ardından kamu ve özel sektörde başlatılan FETÖ operasyonları kapsamında dün Denizli’de, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve 30 işadamı gözaltına alınmıştı. Özer’in gözaltına alınması iş dünyasının tepkisine neden oldu. Sektörü temsil eden birçok odanın ve derneğin başkanları hukukun üstünlüğüne inandıklarını belirterek, hukuk çerçevesinde konunun kısa süre içerisinde aydınlatılmasını istedi.

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, “Hem ülke hem de iş dünyası olarak yaşananları anlamanın zor olduğunu belirten Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, “Hem ülke olarak hem de iş dünyası olarak yaşadıklarımızı anlamak ve kabullenmek çok zor. Büyük bir şaşkın içerisindeyiz. Ticaret Odası Başkanımızın gözaltına alınmasını derin üzüntü ile karşıladık.  Ancak olay yargıya intikal edip hukuki bir boyut kazandığı için yorum yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Bu ve benzeri operasyonlar yapılırken 17 Aralık öncesi ve sonrasını ayrı değerlendirilmesini dahil edil ve vicdani olacağını düşünüyorum. Hukuka inancımız ve saygımız sonsuz, gelişmeleri yakından takip ediyoruz” dedi.

Yaşanan duruma üzüldüklerini belirten Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, “Tabiki yaşanan duruma üzülüyoruz. Biran önce bu işlerin sonuçlandırılarak gündemden kalkmasının gerektiğini düşünüyoruz. Şehrimizde önemli bir sivil toplum örgütünün başında olan bir arkadaşımız şuan gözaltında. Bizler adalete ve yargıya güvenen insanlarız ve biran önce bunun sonuçlanmasını bekliyoruz” dedi.

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Başkanı Mustafa Koltuksuz, “ Olay çok yeni. Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ile olay günü gündüz saatlerinde görüşmüştük. Gözaltılar iki haftadır devam ediyor. Herkes gibi bizlerde hukukun üstünlüğüne inanan insanlarız ve bu süreci bekleyeceğiz” diye konuştu. 

Suçu ispatlana kadar kimsenin suçlu olmadığını ifade eden Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD)Melek Sözkesen, “Herkes suçun ispatlana kadar suçsuzdur, bunu ilk başta belirtmek isterim. Yargı görevinin başında ve görevini yapıyor. Gözaltılar konusunda hiçbir şey söyleyemiyoruz. Eğer bir sıkıntı veya sorun varsa bu kamuoyu ile paylaşılacaktır. Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer’in de acil bir şekilde yargılanarak gün yüzüne çıkacağına inanıyoruz. Bizler yargıya güvenen insanlarız” dedi.
Darbe girişiminin ardından yaşanan travma yaralarının sarılmaya çalışıldığını belirten Müstakil Sanayici Ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İsmail Biltekin, “Çok ciddi travma yaşandı ve yaraları sarılmaya çalışıyor. Darbe girişimi önlendi. İkinci aşamada normalleşme süreci başladı. Devlet ve emniyet tarafında bir takım bağlantıları inceleniyor. Şuanda sorgulamalar yapılıyor. Türkiye hukuk devleti olduğunu herkes bilmeli. Normalleşme süreci kısa zamanda ikinci aşamada ile ülke normale dönecek. Bizler gündüz üretmeye, gece nöbete devam edeceğiz. Bizlerde takip ediyoruz ve hukukun üstünlüğüne inanıyoruz” dedi.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer’in temiz bir arkadaş olduğunu belirten Sarayköy Ticaret Odası Başkanı Orhan Dikici, “Necdet Özer başkanımız temiz bir başkanımız ama netice olarak bizlerde bir şey bilmiyoruz. Yanlış bir şey olduğunu sanmıyorum. Bizlerde hukuki süreci bekleyeceğiz ve yargının kararına saygı göstereceğiz” dedi.

Olayı duyduklarında büyük şok yaşadıklarını belirten Babadağ Ticaret Odası Başkanı Asım Aktepe, “Çok üzüldük ve şok olduk. Olayın detaylarını ve içeriğini bilemiyoruz. Çok üzüntülü olduğumuz belirtmek isterim. Yargı sürecini bekleyecek ve hukukun üstünlüğüne inanan insanlar olarak verilen karara saygı göstereceğiz” dedi.