Türkiye’nin güneyinde kazan kaynamaya devam ediyor. Yürütülen Fırat Kalkanı Operasyonunun 93'üncü gününde El-Bab bölgesine saldırıda ağır yaralandığı belirtilen Gaziantep'te hastanede tedavi altına alınan 25 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Halit Topuz'un Perşembe gecesi şehit olduğu belirtildi. Haber, Denizli'nin Pelitlibağ Mahallesi Hürriyet Caddesi'ndeki baba evine ulaştı. 

Askeri yetkililer ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekiplerince anne Şükran ve baba Yusuf Topuz'a önce oğullarının Fırat Kalkanı Operasyonunda yaralandığı haberi verildi. Fenalık geçiren Topuz çifti, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altındayken de oğullarının şehit olduğu haberi geldi.
Hastanedeki tedavinin ardından evlerine getirilen Şükran ve Yusuf Topuz çiftini yakınları ve yetkililer teselli etmeye çalışırken şehit evine Türk barakları asıldı.
Şehit Astsubay Halit Topuz'un, Manisa Salihli doğumlu olduğu ailesinin yaklaşık 10 yıl önce Denizli'ye göç ettiği ve memleketinin Bitlis'in Ahlat İlçesi olduğu belirtildi. Topuz Ailesi'nin 3 çocuğundan biri olan Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Halit Topuz'un nişanlı olduğu, Eskişehir'de yaşayan nişanlısıyla 6 ay sonra evleneceği ve düğün hazırlıkları yaptığı öğrenildi.