Denizli’den Fethiye’ye kızını okutmak için gelen Şenay Sağır’ın kirada oturduğu evde çıkan yangında ev tamamen yandı. Evine döndüğünde harabeyle karşılaşan Sağır, gözyaşlarına hakim olamadı.
Edinilen bilgilere göre; Fethiye'nin Çatalarık Mahallesi 1345 Sokakta bulunan Mustafa Ozan’a ait evin çatı katında yangın çıktı. Kızının Fethiye Sağlık Meslek Lisesi’ni kazanması nedeniyle Denizli’den Fethiye’ye gelen ve çatı katında kiracı olarak bulunan Şenay Sağır’ın evde olmadığı sırada başlayan yangın birden büyüdü. Tüm çatıyı kaplayan yangına mahalle sakinleri müdahale etmeye çalışsa da başarılı olamadılar. İhbar üzerine Fethiye Belediyesi İtfaiyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü Arasözleri yangına müdahale etti. Neden çıktığı anlaşılamayan yangının diğer katlara sıçramaması için İtfaiye ekipleri yoğun bir çaba gösterirken, Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri güvenlik önlemi aldı. Çatalarık Mahallesi’nin üstünü duman tabakasıyla kapatan yangında 112 Acil Sağlık Ekipleri hazır bulundular. Aydem Ekipleri evin elektriklerini kesti. Yangını haber alarak eve gelen 2 çocuk annesi Şenay Sağır gözyaşlarına boğuldu. Mahalle Sakinleri anneyi sakinleştirmeye çalışırken, itfaiye ekipleri yangını yoğun bir çalışma sonunda kontrol altına alarak söndürdü. Çatı katındaki bütün eşyalar kül olurken, itfaiye ekipleri soğutma çalışması yaptı.
Mahalle Muhtarı Hasan Kuşkonmaz, yaptığı açıklamada; “Mahalle üstünde yoğun bir duman gördük. Mustafa Ozan’a ait evin çatı katında yangın başladı. Burada Denizlili bir aile bulunuyordu. Evde bulunmaması, can kaybının olmaması sevindirici. Fakat bütün eşyalar yandı” dedi.
Mahalle sakinleri ise çatı katında Denizli’den çocuklarını okutmak için gelen bir annenin olduğunu belirterek “Biz yangına müdahale etmek istedik. Fakat yangın birden büyüdü, müdahale edemedik. Bütün eşyalar yandı. Çocukları ile yaşayan anneye yardımcı olunması lazım” diye konuştular.