Yeni bir dolandırıcılık haberi daha gündeme geldi. İddiaya göre Denizli Acıpayam ilçesinden bir aile, Şanlıurfa'dan bir kişiye araba sattı. Önceden parasının yarısını eft yaptırdıktan ve parayı aldıktan sonra kayıplara karıştı. 

Şanlıurfa Birecik nüfusuna kayıtlı Tunay Uçar isimli 4 çocuğu olan, hayatını hamallık yaparak geçiren 44 yaşında, eşi ve bir çocuğu kalp hastası. Dişinden tırnağından artırdığı paralarla bir araba almak için internette araştırma yapmaya başladı. Bir arkadaşının tavsiyesiyle Denizli'den 32 bin Türk Lirası değerinde bir arabayı almaya karar verdi. 

Tunay Uçar için kara günler bu kararı verdiği gün başlamış oldu. Denizli'nin Acıpayam İlçesi Yumrutaş Mahallesi nüfusuna kayıtlı G.S ve eşi olduğunu belirten H. ile irtibata geçti. Arabayı almak istediğini belirtti. Kendisine önce 5 bin TL daha sonra da 11 bin TL göndermesi gerektiği belirtildi. Tunay Uçar, Aydın Nazilli ilçesi Ziraat Bankasına toplamda 16 bin TL gönderdi. 2 Mart 2016 Çarşamba günü gerçekleşen bu olayın ardından, Mersin'de buluşup arabayı teslim edeceklerini belirttiler. Gerisi malum bir dolandırıcılık hadisesi...

Tunay Uçar'ın ifadesine göre arabayı satanların telefonlarına ulaşılamadı. Arayan da olmayınca dolandırıldığını anladı. Mersin'de karakola giderek ifade verdi. Olay Mersin Adliyesi'ne, daha sonra Nazilli'ye, Aydın'a  ve en sonunda ise Nazilli Adliyesi'ne intikal etti. 

Ömrü yollarda geçmiş, tırlarda malzeme taşımış, kendi ifadesine göre hayatı hamallıkla geçmiş olan Uçar, elindeki G.S.'ye ait kimlik fotokopisiyle aileyi araştırmış, ailesinden birilerini bulmuş ama sonuç elde edememiş. Nazilli'de bankada parayı çektiği anda kamera görüntüsü bulanan kadına ve eşi olduğunu söyleyen kişiye uzun süre ulaşamamış. Daha sonra telefonlarına çıkan H.'den ters yanıt almış. H. "Senin paran o zaman bitti." şeklinde cevap verince ağladığını ifade eden Uçar, adalete güvendiğini belirtti. Uçar, her dolandırılan gibi, "Ben yandım başkaları yanmasın, benim bu olayımı duymayan kalmasın. Herkes bilsin ki başka kimse dolandırılmasın. Varlıklı bir insan olsam uğraşmayacağım ama benim durumum ortada, 4 tane çocuğum var. Eşim ve bir çocuğum kalp hastası, onların iaşesini sağlamak için gecem gündüzüme karışmış bir şekilde çalışıyorum. Yetkililerden yardım istiyorum." dedi.

Mahkemenin Nazilli İlçesinde devam ettiği belirtildi.