Bu yıl 10.'su yapılan Türkçe Olimpiyatlarının Denizli ayağı dün (Pazar) akşam Denizli Atatürk Stadyumu'nda muhteşem bir katılımla gerçekleşti.

20 ülkeden 81 öğrencinin katıldığı Türkçe şölenini izlemek için Denizli ve Çevre il ve ilçelerden 40 bin insan geldi. Ayrıca Denizli'nin değişik park ve meydanlarına dev ekranlar kurularak organizasyonu herkesin izlemesi sağlandı.

Türkçe Olimpiyatlarının Denizli ayağında izleyenleri coşturan öğrenciler büyük alkış aldı. Programda öğrenciler; Denizli'nin horozları, mihriban, çökertme, sevdan olmazsa, endamın yeter gibi bir çok eseri söylerken duygulu anlar yaşandı.

Denizli'de farklı bir hava estiren Türkçe Şöleninde, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli AK Parti Milletvekili Nihat Zeybekci, birer konuşma yaptılar.

Organizasyonun düzenlenmesinde katkı sağlayan firmalara plaket takdim edildi. Türkçe Şöleni protokol ve öğrencilerin 'Yeni Bir Dünya Kuralım' şarkısı ve havai fişek gösterisiyle son buldu.