Denizli'de Aralık ayında trafik adeta kaza sarmalına döndü. Dikkatsizlik, aşırı hız, kırmızı ışık ihlalleri başta olmak üzere trafik kurallarına uymamanın bilançosu ağır oldu. Denizli'de aralık ayında maddi hasarlı, ölümlü ve yaralamalı olmak üzere 400'e yakın kaza yaşandı. Kazalarda 5 kişi  hayatını kaybederken 100'e yakın kişi de yaralandı. Hurdaya dönen ve maddi hasar alan araçlarla milli servetten  yüz binlerce lira uçup gitti. Yaralamalı kazalar sonrası kalıcı sakatlıklar ise, bir çok aileye büyük sıkıntılar yaşattı. Öyle ki, ölümlerle birçok ailede derin yaralar açıldı. Aralık ayında Denizli trafikte adeta kanlı bir süreç yaşadı. 

ARALIK'I CEHENNEME DÖNÜŞTÜREN KAZALAR
Aralık ayında hem Denizli'yi üzüntüye hem de trafiği kana bulayan şu kazalar akıllarda yer etti...
1 Aralık'ta Acıpayam’da bir ailenin içinde bulunduğu araç virajı alamayarak uçuruma yuvarlandı. Araç sürücüsü baba olay yerinde can verirken, eşi ile birisi 2 diğeri 11 yaşında iki çocuk çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralı aile üyeleri hastaneye kaldırılırken, kaza yerine gelen ailenin yakınları ise sinir krizi geçirdi.

2 Aralık'ta ise Denizli’de yürekleri ağızlara getiren yine feci bir kaza yaşandı. İzmir yolunda Bozburun Mahallesi 7050 Sokak ile Salihağa Yolu Caddesi kavşağında tekstil işçilerini taşıyan servis minibüsü ile kamyonun çarpıştı. Kazada, 17 kişi yaralandı.

5 Aralık'ta Denizli Kaklık'ta ormanlık alanda traktörüyle ağaç taşıyan Hızır Say (35), traktörün devrilmesi sonucu aracın altında kalarak feci şekilde can verdi.

6 Aralık'ta Denizli’de Zeybek Kavşağı'nda motosikletli kurye ile otobüs çarpıştı. Yiyecek firmasında kurye olarak çalışan 19 yaşındaki Abdülkadir Kan,  motosikletten fırlayarak metrelerce sürüklendi. Ambulansa alınan Kan, hastaneye götürülürken hayatını kaybetti.

9 Aralık'ta ise kentte akıllara durgunluk veren bir kaza daha yaşanmıştı. O günün akşam saatlerinde Bağbaşı- Yeniyol ile Yıldırım Beyazıt Cadde Kavşağı’nda kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilen bir tır önce yolcu minibüsüne daha sonrada otomobile çarptı. Çarpmanın etkisi ile otomobil ve minibüs savruldu. Kazada çoğunluğu minibüs içinde bulunan 17 kişi yaralandı. Bu kaza Aralık ayına adeta damga vurmuştu.

 Yine 9 Aralık'ta bir turist kafilesi kaza yaptı. Dünyaca ünlü beyaz cennet Pamukkale'yi gezdikten sonra Denizli'den ayrılan Malezyalı turist kafilesi Afyonkarahisar’da kaza yaptı. Malezyalı turistleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada tur rehberi dahil 18 kişi yaralandı.

10 Aralık'ta ise Denizli'de Acıpayam asfaltında çarpıcı bir kaza daha yaşandı. Hızın da etkisiyle direksiyon hakimiyetini kaybeden araç sürücüsü bariyerlere çarparak yoldan çıktı. Çarpmanın etkisiyle ise otomobilin motoru yerinden fırlayarak yolun ortasına uçtu. Sürücü yaralanırken araç hurdaya döndü.

11 Aralık'ta meydana gelen olayda ise bir kişi, bacağından silahla vurulduktan sonra arabasıyla kaçmaya çalışırken elektrik direğine çarparak kaza yapmıştı. 
Yine 11 Aralık'ta Üçler Mahallesi'nde  bir işçi servisiyle bir otomobilin çarpışması sonucu içinde işçiler bulunan minibüs devrildi. Kazada 20 kişi hafif şekilde yaralandı.

12 Aralıkta ise Denizli'de İzmir yolunda süt tankeri ile TIR'ın çarpıştığı kazada, kabin içinde sıkışan sürücü itfaiye ekiplerinin uzun süren çalışmasının ardından kurtarıldı.

16 Aralık'ta Acıpayam'a bağlı Aliveren mahallesi yakınlarında yolda yaşanan gizli buzlanmadan dolayı bir araç yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. 
20 Aralık'ta ise Uşak’tan Denizli'ye gelen TIR, Çivril Cezaevi kavşağında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle bariyerlere çarparak devrildi. Araç sürücüsü ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. 

23 Aralık'ta ise maddi hasarlı olarak yaşanan kaza halen halen Denizli'nin gündemini meşgul ediyor.Çünkü  Denizli'de 3 belediye otobüsünün karıştığı maddi hasarlı kaza görenleri hayretler içinde bırakmıştı. Bir vatandaşın fotoğrafını çekerek sosyal medyada paylaştığı o an, bu kadarda olmaz dedirtmişti. Dar bir yoldan devasa 3 otobüsün yan yana aynı caddeye çıkmaya çalışması araçların birbirini sıkıştırarak kazayı getirmesine neden olmuştu.

Dün yani 26 Aralık'ta yaşanan kaza da yürek burktu. Pamukkale yolunda sabah saatlerinde feci bir kaza yaşandı. Denizli merkeze doğru gelen Ülfet Işık yönetimindeki 20 BAU 15 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Musa A. idaresindeki 20 YN 845 plakalı tırla çarptı. Otomobil sürücüsü hayatını kaybederken, aynı araçta bulunan Emre kuşkulu feci şekilde yaralandı.Ülfet Işık geride gözü yaşlı 3 çocuk ve bir eş bıraktı.

Yine 26 Aralık'ta yaşanan diğer bir kazada insanları korkuttu. Denizli’de Cankurtaran mevkiinde Beyağaç Kooperatifi'ne ait 20 K 5918 plakalı yolcu midibüsü, yağmurdan dolayı kayganlaşan yolda kayarak devrildi. Kazada araç içerisinde bulunan 8 kişi yaralandı. Yaralılar ve yolcular aracın arka camı taşla kırılarak dışarıya çıkarıldı.  

26 Aralık'ta yine yürekleri ağızlara getiren bir kaza daha yaşandı. Denizli'de bir yük treni, kapalı hemzemin geçitten geçmeye çalışan kamyonete çarptı. Tarlaya savrulan kamyonetin sürücüsü 35 yaşındaki Yaşar Semerci, kazada yaralandı.