Denizli Belediye Meclisi Temmuz ayı oturumunda TBMM Genel Kurulu’nda TMMOB'un yetki ve gelirlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devrini öngören yasanın geçmesi tartışmalara neden oldu. Denizli Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Teoman Sancar, bu durumun kabul edilemez olduğunu belirterek, ‘’İktidarın yaptığı operasyonla TMMOB ve bağlı odaları işlevsizleştirilmektedir. Yerinden yönetim kuruluşları olan belediyeler ve meslek odalarının Anayasaya rağmen hak, yetki ve görevleri elinden alınmaktadır” dedi. 
Denizli Belediyesi Meclis Başkanı Şamil Çınar ise geçmişte kendisinin de TMMOB’da görev aldığını belirterek, ‘’TMMOB’nin ülkemizin gerçekleriyle uzaktan yakından alakaları yoktur. TMMOB Genel Kurulu’nda da İnşaat Mühendisleri Genel Kurulu’nda da mesleki anlamda hiçbir şey bulamadım. Keşke bu ülkenin geleceği insanları için çalışsaydı. Bizd e burada onların sesi olsaydık. Maalesef hiçbir genel kurul ve oturumunda ülke geleceği ile ilgili hiçbir faaliyette bulunmadıklarını gördüm. Yaptıkları tek şey var. O da iktidar kim olursa olsun hükümetin karşısında olmak, yasa dışı örgütlerle bağlantıları devam ettirmek. Ben böyle bir birliğin nesini savunacağım” diye konuştu. Tartışmanın ardından CHP’li grup, Denizli Belediye Meclisi’ni terk etti.
Yaşanan tartışmaların ardından meclis gündem maddelerini 25 üye ile görüşmeye devam etti. Temmuz ayı toplantılarının 4'üncü birleşiminde görüşülen bir diğer gündem maddesi de toplu taşıma araçlarına yönelik yapılan yüzde 9.38’lik zam oldu. Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen maddeye göre çalışma, maliyet ve mazot ücretlerine yaşanan artıştan dolayı toplu taşıma ücretlerine yüzde 9.38 oranında zam yapılması kararlaştırıldığı açıklandı. MHP’nin 4 çekimser oyuna karşılık 21 kabul oyuyla toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. 
Alınan kararla birlikte, halk otobüslerinde sivil ücret 1.60 TL’den 1,75 TL’ye, öğrenci bilet fiyatları da 1.25 TL.’ten 1.35 TL’ye yükseldi. Yeni minibüs ücretleri de 1.60 TL.’den 1.75 TL’ye çıktı. Diğer yandan halk otobüslerinde 80 binimlik sivil paso ücretleri 85 TL’ye, öğrenci paso ücretleri de 50 TL’ye yükseldi.
Yeni taşıma ücretlerinin Valilik olurunun ardından 10 gün içerisinde yürürlüğe gireceği öğrenildi.