Kısa bir süre önce umreden dönen 72 yaşındaki A.A. adlı kadın, dün (pazartesi) saat 10.00′da, nefes darlığı şikayetiyle Ortaca Devlet Hastanesi’ne başvurdu. MERS virüsü şüphesiyle acil servisi iki saat süreyle kapatan hastane yetkilileri, A.A.’da herhangi bir olumsuz durumun görülmemesi üzerine hastayı taburcu etti.
Acil Servis tekrar hizmete açıldı. Bu sefer de saat 18.00′de, dört gün önce umreden gelen H.C. (52) adlı bir erkek hasta, yüksek ateş, öksürük ve halsizlik şikayetiyle hastaneye başvurdu. Bunun üzerine hastanenin acil servisi MERS şüphesiyle tekrar kapatıldı. Yapılan kontrollerin ardından H.C., önlem amaçlı olarak, daha donanımlı Denizli Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. İkinci kez kapatılan acil servis yaklaşık üç saat sonra, yapılan dezenfekte işleminin ardından tekrar hizmete açıldı.
Hastane yetkilileri, “Ortaca Devlet Hastanesi’ne gribal enfeksiyon şikayetleri üzerine müracaat eden iki hastamız, umreden gelmeleri sebebiyle tedbir amaçlı gözetim altına alınmışlardır. Hastalarımızın genel durumları iyi olup, birinde virüse rastlanmadı. Saat 18.00′de gelen erkek hasta ise ‘MERS virüsü’ bulunduğu şüphesiyle daha donanımlı olan Denizli Devlet Hastanesi’ne sevk edildi” bilgisini verdi.