Denizli'nin Gültepe Mahallesi'ne yapılacak Aile Sağlığı Merkezi ve Toplum Sağlığı Merkezi için Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever Halil Çarkıt arasında protokol imzalandı. Denizli Valiliği'nde düzenlenen protokol törenine, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Halk Sağlığı Müdürü Veli Kılınçarslan ve Hayırsever Halil Çarkıt ile Gültepe Mahallesi Muhtarı Nazım Hançer katıldı. Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada, bugün Denizli için güzel bir işin başlangıcını ve protokolünü yapacaklarını belirterek, "Gültepe Mahallemizde uzun zamandan beri arzu edilen, her gittiğimizde istenen, gerçekten ihtiyaç olan Aile Sağlığı Merkezi ve Toplum Sağlığı Merkezi talebinin inşallah bugün ilk adımını atmış olacağız" dedi. Sağlık merkezinin Gültepe, Mehmet Akif Ersoy, Gümüşçay ve Şirinevler gibi bölgelerin ihtiyacını karşılayacağını ifade eden Başkan Zolan, "Binanın yapılacağı arsa Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne ait 771 metrekarelik bir alan. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bu arsamızı Halk Sağlığı Müdürlüğümüze tahsis edeceğiz" diye konuştu.
Merkezin projesiyle ilgili hazırlıkların tamamını Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştireceklerini kaydeden Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Hayırseverimiz bu yapılan projeyle, yaklaşık 900 metrekare kapalı alanlık binayı yaparak halkımızın kullanımına sunulacak. Halk Sağlığı Müdürlüğümüz de buranın işletmesini gerçekleştirecek. Böylece hayırseverimiz, Büyükşehirimiz, Sayın Valimiz ve Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ile Denizli'nin o bölgedeki ihtiyacını hep birilikte karşılamış olacağız. Güç birliği yaparak karşılamış olacağız." Hayırlı bir işe hep beraber imza attıklarını vurgulayan Başkan Zolan, "Sizler de şahitlik ediyorsunuz. Mayıs'ın ilk haftalarında inşallah  buranın temelini hep beraber atacağız. 2015'in sonunda, 2016'nın başında inşallah bu binamızı tamamlayıp halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. İnşallah insanımızın derdine derman olsun. Orada bir umut ışığı yakılsın diyorum. Katkı sağlayan başta hayırseverimiz Halil Çarkıt olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından, Denizli Büyükşehir Belediyesi Halil Çarkıt Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi’nin protokolü imzalandı.