24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen törenlerle kutlandı. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törende Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenler unutulmadı.

Kutlama etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve beraberindeki heyet Vali Abdülkadir Demir’i makamında ziyaret etti.

 Vali Abdülkadir Demir,  yıl içerisinde kutlanan gün ve haftalardan en anlamlısının öğretmenler günü olduğunu söyleyerek, “Çünkü hepimizi yetiştiren, toplumun geleceği olan geçleri yetiştiren sizlersiniz” dedi.
 
  Kutlama etkinlikleri Pamukkale Üniversitesinde düzenlenen törenle devam etti. Buradaki törene Vali Abdülkadir Demir, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Keşap, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Belediye Başkan Vekili Şamil Çınar, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fuat Güney, Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Daire Müdürleri ve öğretmenler katıldı.

            Öğretmenlerden oluşan Halk Oyunları gösterisi ile başlayan etkinlikler protokol konuşmaları ile devam etti. Törende ayrıca Van depremini gösteren ve PAÜ'den mezun olan ve depremde hayatını kaybeden öğretmenlerle ilgili slayt gösterisi törene katılan herkesi duygulandırdı.

 Vali Abdülkadir Demir törende yaptığı konuşmada, bu ülkenin her bölgesinde yaşayan bütün insanların kaderinin ortak olduğunu söyleyerek, “Deprem geldiğinde sizin nerede olduğunuza, inancınızın ne olduğuna bakmıyor. Ortak kader denilen şey bu. O halde Türkiye'nin geleceğini inşa etme noktasında da el ele bu işi başarmak zorundayız” dedi.

  İlimizdeki eğitim faaliyetleri hakkında da çeşitli bilgiler veren Vali Abdülkadir Demir, merkezdeki çok sıkışık olan okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi amacıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Özel İdare ve Belediyenin ortak bir çalışma yaptıklarını söyledi. Belirlenen bazı okulların bu eğitim öğretim yılı içerisinde kamu kaynakları ve hayırseverlerin katkılarıyla yenileneceğini belirten Vali Demir, bir diğer hedeflerinin de liselerle ilgili bir eğitim kompleksi oluşturmak olduğunu, şehrin yeni gelişen bölgesinde çok önemli olan bir arsa tespit edilerek, içerisinde tüm sosyal imkanlarında olduğu lise komplesi yapılması ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  Konuşmaların ardından Van depreminde eşi sağ kurtarılan ancak kendisi enkaz altında kalarak can veren öğretmen Ahmet Erdem'in ailesine 2011 yılı vefa ödülü verildi. Plaketi Vali Abdülkadir Demir'in elinden Ahmet Erdem'in babası Osman Erdem aldı.

 Daha sonra Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri, Vali Demir ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi. Adaylığı kaldırılan öğretmenlerin yemin töreninin ardından emekli olan öğretmenlere şilt ve şeref belgesi verilmesiyle tören sona erdi.

 Öğretmenler Günü nedeniyle PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi Resim Sergi salonunda hazırlanan resim sergisi Vali Abdülkadir Demir ve diğer protokol üyeleri tarafından açıldı. Sergi katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.