5 Aralık Dünya Mühendisleri Günü dolayısıyla düzenlenen kutlama etkinliğine İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Şevket Murat Şenel, Türk Telekom Denizli İl Müdürü Osman Karakaş, Denizli Gelişimci Teknik Elamanlar Derneği Başkanı Mehmet Ertuğrul, dernek üyeleri ve çok sayıda mühendis ve teknik elaman katıldı. Etkinlikte sohbetin ana konusu da mühendislik ve teknikleri oldu. 
Tüm mühendislerin 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü'nü kutlayan Denizli Gelişimci Teknik Elamanlar Derneği Başkanı Mehmet Ertuğrul, bir ilki gerçekleştirerek böylesi bir günü  hep birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 
Yaşanılan dünyada alt yapıdan gökyüzüne tüm yaşam koşullarının mühendislik vizyonuna göre şekillendiğini belirten Ertuğrul, "Üzerimizdeki giysilerden tutun da, bebeğimizin kundağından cenazenin kefenine, içinde yaşadığımız konuttan yürüdüğümüz kaldırıma, bilişim argümanlarından tüm iletişim teknolojilerine, enerji kaynaklarından sanayi sektörüne, aldığımız gıdaya kadar bir çok örnek verilebilir mühendislik hizmeti, becerisi ve özverisi vardır. Mühendislerimizin üzerindeki yüklerin bilincinde olarak derneğimiz, 5 Aralık Dünya Mühendisleri Günü dolayısıyla onları bir nebze rahatlatmak günlük iş stresinden uzaklaştırmak için Denizli'de ilk kez bugünü bir etkinlikle kutladık. Bundan sonraki yıllarda da, mühendislik gününü çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam edeceğiz" dedi.