Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Denizli Polisevi'nde düzenlenen Fahri Trafik Müfettişleri 2014 Yılı Toplantısıyla gönüllü fahri trafik müfettişleriyle buluşarak değerlendirmeler yaptı. 
Denizli'de 555 fahri trafik müfettişi bulunuyor. Fahri trafik müfettişlerinin gönüllülük esasına dayalı olarak önemli bir görevi yerine getiriyor. Trafik kurallarına uymayanlara ise ceza keserek uygulanması için Denizli Emniyet Müdürlüğü'ne teslim ediyor. 
Trafiğin, yaşamın kendisi olduğunu ifade eden Demir, evden dışarı adım atılınca trafikle iç içe olunduğunu ama bunun kurallarının bulunduğunu kaydetti. Devletin, resmi görevlilerin yanı sıra toplum içinde fahri olarak seçtiği bireyler vasıtasıyla trafiği disipline etmeye çalıştığını söyleyen Demir, şöyle konuştu:
"Fahri trafik müfettişleri, insanlara resmi görevlilerin dışında trafikte her an denetlenmekte oldukları duygusunu yerleştiriyor. Ceza yazmanın ötesinde gizli bir göz vasıtasıyla izlendikleri hissiyle insanların trafikte daha dikkatli olmalarını sağlıyor. Denizli'de şu anda 555 kişi fahri trafik müfettişliği görevini yerine getiriyor. Gönüllülük esasına dayalı bu hizmetin layıkıyla yapıldığının en büyük göstergesidir." 

MODİFİYE ARAÇLARA DİKKAT
Vatandaşın başlıca şikayet konularından biri olan modifiye araçlara yönelik tavizsiz bir tutum takındıklarını kaydeden Demir, "Modifiye araçlar konusu, Denizli'de problem düzeyinde olmasa bile hissedilir düzeydeydi. Fakat bu, şu an problem ve sıkıntı olmaktan kurtuldu, ciddi oranda hafifledi. Modifiye edilmiş araçlar ciddi oranda azaldığını görüyorsunuz. Bu konuda sizlerden istirhamım modifiye araçları gördüğünüz zaman bizimle olan paylaşımlarınızı artırmanızı istiyoruz" diye konuştu.