Denizli Kömürcüoğlu Mermer tarafından düzenlenen Uluslararası Taş Heykel Kolonisi bu yıl 5 ülkeden 10 sanatçıyı konuk ediyor. ABD, İtalya, Japonya, Rusya ve Türkiye'den katılan sanatçılar, 13 Haziran tarihine kadar Kömürcüoğlu fabrika alanında kurulan heykel atölyesinde çalışacaklar. İlk olarak 2011 yılında düzenlenen Taş Heykel Kolonisi, bu yıl 3.kez start aldı. Bir ay boyunca mermer ve traverten yontarak heykellerini hazırlayacak olan sanatçılar, 13 Mayıs tarihinde başlayan koloni çalışmasını 13 Haziran tarihinde noktalayacaklar. Koloniye ABD'den Edward Fleming, SherryTipton ve SequoyahAona,

İtalya'dan AdrianoCiarlo ve Pasquale Martini, Japonya'dan Ryusuke Kido, Rusya'dan Robert Lotosh; Türkiye'den ise Ali Dirier, Kadriye Kantık ve Malik Bulut heykel sanatçısı olarak katılıyor.

EKMEĞİMİZİ TAŞTAN ÇIKARIYORUZ


Pamukkale
yolu üzerindeki Korucuk Mahallesi sınırları içinde bulunan Kömürcüoğlu Mermer Fabrikası alanında kurulan koloni atölyesinde çalışan heykeltraşlar, sadece mermer ve traverten heykel yontuyorlar.

Bu koloniye her yıl geldiğini belirten heykeltraş Ali Dirier, "Bu yıl koloninin ana teması Anadolu'da yaşayan mitolojik kahramanlar. Buraya gelen heykeltıraşlar olarak, kendi özgün çalışmalarıyla mitolojiyi birleştirerek ortaya farklı eser çıkaracağız. Bu konu çok güzel bir konu. Biz de bu kapsamda çalışmaları yürütüyoruz. Kolonide mermer ve travertenleri yontarak çalışma yapıyoruz. Traverten Denizli'nin çok önemli bir doğal taşı. İki malzemeyi birlikte kullanarak ortaya güzel eserler çıkaracağız. Taş bizler için kutsal bir objedir. Biz ekmeğimizi taştan çıkarıyoruz" dedi.

Amerikalı heykeltıraş Sherry Tipton ise,

bu koloni için Amerika'dan geldiğini belirterek "Burada bulunmak ve mermerlere şekil vermekten dolayı çok mutluyum. Bu sene yapacağım heykeli Afrodisias'taki bir heykelden esinlenerek yapıyorum. Afrodisias'taki bir adam heykelini yapacağım. Aynı zamanda bu heykele Eros'un bir takım figürlerini de ekleyeceğim" diye konuştu.

Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu, böylesine güzel bir koloniye ev sahipliği yaptığı için mutlu oldğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yıl koloninin 3'sünü yapıyoruz. Bu sene biraz farklı yapmaya çalıştık. Anadolu'daki antik çağlardan esinlenip ancak sanatçıların özgün tasarımlarıyla eserler meydana getirecekler. Bu sene çok güzel eserler için iddialı geldiler. Değişik antik dönemlerden eserler yapıyorlar. Afrodisias'a yapılan heykeller var. Nemrut'taki

eserlere benzeyen figürler yapılacak. Bu eserleri Denizli'nin ardından İstanbul'da da sergileyeceğiz"

3.Uluslararası Taş Heykel Kolonisi'ne bu yıl Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun da destek verdiği belirtildi.