Cafer Sadık Abalıoğlu (CSA) Eğitim ve Kültür Vakfı ile İtalya'da faaliyet gösteren sivil toplum örgütü Associazione di Promozione Sociale Lunaria'nın, kültürlerarası diyaloğu güçlendirmeyi ve AB ile Türkiye arasındaki kültürel iletişimin gelişmesine katkı sağlamayı amaçlayan 15 günlük “Kültürlerarası Resim Kampı Projesi” düzenlenen etkinlikle başladı.
Pamukkale Tenis Kulübü'nde düzenlenen açılışa Açılışa, Vali Abdülkadir Demir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Metin Keşap, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Ali Abalıoğlu, Türkiye ve Avrupa'dan etkinliğe destek vermek ve katılmak için gelen ressamlar ve çok sayıda davetli katıldı.
Etkinlikte konuşan Vali Abdülkadir Demir, Türkiye'nin sadece Avrupa'da değil, dünyada da söz sahibi bir ülke haline geldiğini söyleyerek, “Bu anlamda da Denizli, sadece Türkiye'de değil, dünyada da belli noktalarda öne çıkmış bir kent. İhracatı Türkiye'de 8. sırada olan, üretmeyi seven, müteşebbis bir kent. Ama biz şunu görüyoruz ki sadece ekonomik anlamda gelişme bir kent için yeterli değil, mutlaka sanat anlamında da çok ileride olmalıyız. Denizli bunu başarmış bir kent. Bu proje Türkiye’ye örnek olacak bir proje” dedi.
Türkiye ve AB ülkelerinden ressamların katılımıyla 20 Mayıs 2012 tarihine kadar sürecek kamp kapsamında, Türkiye'den 13, AB ülkelerinden 7 ressam, 15 gün boyunca Denizli'de gönüllü atölye çalışması yapacak.
Organizasyonda ayrıca, resim yarışması da düzenlenecek. Proje kapsamında ortaya çıkan eserlerle, yarışmada ilk üçe giren eserler önce Roma'da, ardından CSA Eğitim ve Kültür Vakfı'nın ev sahipliğinde Denizli'de sanatseverlerle buluşacak.