Denizli Sanayici ve Tüccarlar Platformu Dönem Sözcüsü Necdet Özer, Denizli'de iki firmanın bir yıl iflas ertelemede bulunduğunu bunun üzerine bankaların tüm iş dünyasını aynı kefeye koymasının kabul edilemez olduğunu, bunun bir dedikodu olduğunu belirtti. 
Denizli'de iki tekstil firmasının yasal haklarını kullanarak bir yıl iflas erteleme kararı alması, bankaların harekete geçirdi. Finans çevrelerinde dedikodulara neden olan bu karar, bankaların işadamlarına baskı kurmasına neden olurken, Denizli'de 3-5 bankanın işadamlarına çek değiştirme önerisinde bulunması, Denizli Sanayici ve Tüccarlar Platformu'nun tepkisine neden oldu.

Dedikodulardan dolayı finans çevresinde yaşanan sıkıntıları acil bir toplantıyla değerlendiren Denizli Sanayici ve Tüccarlar Platformu Sözcüsü Necdet Özer, Denizli'de böyle bir durumun olmadığını, olayın dedikodudan ibaret olduğunu belirterek, "Denizli'de aktif üretim yapan bin 300 kadar sanayicimiz bulunmaktadır. Bin 300 sanayicinin içerisinde iki firmanın kanunda yazılı haklarını kullanarak iflas erteleme taleplerini istemesi bütün üreticilerimizi kapsayan genel bir durum olarak nitelendirilmiştir. Bu bizleri üzmüştür. Oysa Denizli, 180 bine varan istihdam rakamı, Türkiye ortalamasının üzerinden yüzde 84 kapasite kullanım oranıyla çalışan ve üreten bir şehir olma özelliğini korumaktadır. Son zamanlarda ortada dolaşan takım dedikodular, platformumuzun bu ay ki olağan toplantısında görüşülen konular arasına girmiş ve kamuoyundaki bilgi kirliliğini önlemek amacıyla basın aracılıyla kamuoyuna bilgilendirme yapma ihtiyacı görülmüştür. Ticari hayatın olağan akışı içerisinde tekstil sektöründeki iki firmamızın, iflas erteleme kararı talep ettiği ve çalışmalarına devam ettiği bilinmektedir" dedi.

Denizli'de işadamlarına yönelik farklı uygulamak izleyen ve dedikodularla hareket eden 3-5 banka ile ilişkilerin yeniden gözden geçirileceğini ifade eden Denizli Platformu Dönem Sözcüsü Necdet Özer, "Ticaret hayatı için olağan sayılabilecek bu durum, bizim tarafımızca da bilinen çevreler tarafından büyütülmüş ve Denizli üretim sektörüne leke sürülmeye çalışılmıştır. Söz konusu gelişmelerin iki firmamızın dışında dedikodudan ibaret olduğu gibi maalesef üretime devam eden firmalarımızı da sıkıntıya düşürmektedir. Bu durum finans çevrelerince de farklı anlaşılmalarla üyelerimizden gelen ve 3-5 banka üzerinde yoğunlaşan şikayetler, söz konusu bankalarla ilişkilerimizi tekrar gözden geçireceğiz." dedi