Denizli Belediyesi Başkanı Osman Zolan, kentin son yıllardaki yatırımlarla güzelleştiğini belirterek, “Denizlimiz daha da güzelleşerek büyüyecek, geleceğin sektörü de turizm olacak. Ancak ben şuan turizmden potansiyelimizin sadece yüzde 5’i kadar yararlanabildiğimizi düşünüyorum” dedi. Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) tarafından North Point Hotel’de toplantı düzenledi. Toplantının açılış konuşmasını yapan DENTUROD Başkanı Şeref Karakan, turizmde ortak tanıtım için fon oluşturulması gerektiğini söyledi. Denizli’de son yıllarda turizm yatırımlarının artmaya başladığını, özellikle Gölemezli ve Sarayköy bölgesinde yatırımların ağırlık kazandığını belirten Karakan, “Tesislerin kapasitesi artıyor. Uluslararası yatırımcıların arayış içinde olduğunu görüyoruz. Dedeman Oteli’nin yatırımı var. Gelişmeler turizmin iyiye gittiğini, gelecekte de iyi olacağını gösteriyor. Buna paralel olarak Denizli’nin çehresi değişiyor. Altyapı ve üstyapı çalışmalarını görüyoruz. Denizli 10 yıl önce küçük bir şehir gibiydi, artık büyükşehir olarak görülüyor.” dedi. Denizli’nin antik şehirleri, jeotermal imkânları ve Pamukkale gibi değerleri olmasına rağmen tanıtılamadığına dikkat çeken Şeref Karakan, “Bir tanıtım bütçemiz olmadığı için münferit tanıtımlar yapılıyor. Turizmciler olarak bu yılın sonuna doğru, valiliğimizin desteğiyle fon oluşturarak ortak tanıtıma geçmek istiyoruz. Denizli’nin ileriye dönük bir bütçesi olsun istiyoruz. Bu bütçeyle hangi organizasyonlara, hangi fuarlara gideceğimizi belirleyerek ortak tanıtım yapmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Turizmde potansiyelimizi kullanamıyoruz

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, Denizli’nin önünde büyük fırsatlar bulunduğunu söyledi. Dünyanın hiçbir kentinin Denizli kadar turizm potansiyelini içinde barınmadığını kaydeden Başkan Zolan, “Ne yazık ki potansiyelimizin yüzde 5’ni ancak kullanabiliyoruz. Turizmde Pamukkale gibi bir lokomotifimiz var. Buna ek olarak Laodikya, Hierapolis gibi 19 tane antik kentimiz var. Bunun daha da ötesinde jeotermalimiz var. Tüm bu zenginliğin birlikte olduğu başka bir şehir ben bilmiyorum. Şuanda geldiğimiz nokta olumluya doğru gidiyor. 10 milyon turist hedefine ulaşmak çok da zor değil. Yeter ki biz bunu birlikte planlayalım ve hedef edinelim. Jeotermalle ilgili Türkiye’nin en zengin kenti Denizli’dir. 30 dereceden 250 dereceye kadar suyumuz var. Her birinin içeriği de farklıdır. Turizme katkı amaçlı birçok yatırımlar yapıldı. Antalya- İzmir arasındaki hızlı tren Denizli’den geçecek. Bunun çalışmaları, projeleri devam ediyor. Antalya’dan Denizli’ye, Denizli’den İzmir’e 1 saat 15 dakikada ulaşacağız. Antalya ve İzmir’de gelen turist sayılarına baktığımızda 10 milyon turist seviyesine kavuşmak hayal değildir.” Dedi.

Denizli’yi hazırlıyoruz

Dünyadaki gelişmiş ülkelerde şehirleşme anlamında ne görülüyorsa Denizli’de de aynısının görüldüğünü ifade eden Başkan Zolan, “Belediye olarak şehrimizi sizlere hazırlamaya çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi daha önce şehrin giriş çıkışlarıyla 2,5 milyon turisti karşılama konusunda sıkıntı vardı. Şehrimizin güzelliklerini anlatırken sıkıntı yaşıyorduk. Şuan ise turistlerin üzerinde artı etki yaratacak düzenlemeler gerçekleştirdik. Caddelerimiz ve sokaklarımız ise standartların üzerindedir. Dünyada ne varsa bizim sokaklarımızda da o var. Kente bir müze olacak. Turistlerin kısa konaklamasını uzatmak için burada gezebileceği vakit geçirebileceği ortamı sağlamak gerekiyor. Bununda yollarından birisi müzenin yapılmasıdır. Denizli’miz güzelleşecek büyüyecek geleceğin sektörü de turizm olacak. Mevcut sektörlerimiz devam edecek. Nasıl 2-3 bin yıldır şehrimizde tekstil varsa buna turizmde dahil olacak. Sizlerden ricam artık şehir merkezinde ve çevresinde bu güzel potansiyeli ortaya çıkaracak mekânlar yapmanızdır. Bu konuda cesur olun, tereddüt etmeyin. Birkaç yıl sonra şuandaki yatak sayısının 2 katını karşılayacak potansiyel olacak. Birçok tanıtımlar sonrasında büyük firmalar Denizli’ye yatırım yapmaya başladı. Denizli turizmde hak ettiği noktaya gelecek. Bu kapsamda oldukça iyi noktaya gelmeye başladığımızı söyleyebilirim.” Diye konuştu. Toplantıya katılan Dedeman Park Denizli Genel Müdürü Murat Kutlu ise “Dedeman Park” adı altında işadamlarına yönelik bir otel zincirinin ilkinin Denizli’ye yapıldığını açıkladı. Kutlu, “Toplam 12-13 otellik zincirin ilk halkası Denizli’de açılacak. ‘Yeşil otel, yeşil yıldız’ konseptiyle yapıyoruz. Çevreye duyarlı otel olacak.” dedi.