Denizli Net Ofset Matbacılık yerel gazetelerin en büyük sorunlarından biri olan gazete harman ve katlama işi için yeni bir makine yapmaya başladı. 
Denizli’de Net Ofset Matbaacılık, proje ekibiyle Türkiye’de bulunan yerel gazetelerin sorunlarına çözüm olmaya çalışıyor. Bugüne kadar matbaacılık konusunda birçok firmanın proje danışmanlığını ve makine desteğini sağlayan Denizli Net Ofset Matbacılık, şimdi de yerel gazetelerin en büyük sorunu olan gazete harman ve katlama makinesinin de yapımına başladı. 4 kişilik proje ekibiyle 2 yıllık proje çalışması yapan firma, üretim için de ilk adımı attı.
Denizli’nin girişimci ruhuyla yola çıktıklarını belirten Denizli Net Ofset Matbacılık Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Varol, "Türkiye’de bulunan bine yakın yerel gazetenin en büyük sorunu gazete harman ve katlama makinesi. Bir çok ilde yerel gazeteler insan gücüyle elle harmanlanıyor. Bu da zaman ve iş gücü kaybına neden oluyor. Biz bu soruna nasıl çözüm bulabiliriz dedik ve çalışmalarımıza başladık. İki yılda projesini tamamlandığımız gazete harman ve katlama makinesinin üretimine başladık" dedi.
Makineyle ilgili olarak tüm müracaatların yapıldığını ve Türkiye’nin her yerinden yoğun bir sipariş aldıklarını belirten Varol, "Makinemizin yapımı kısa sürede diğer illerden duyuldu ve birçok yerel gazete bu makineyi almak için müracaatta bulundu. Şuanda 10 siparişin üretimi yapılıyor ve sırada bekleyen 50 firma bulunuyor. Son teknoloji ile donatılacak olan gazete harman makinesi, 50 çarpı 70 ebatlarında olacak ve modem aracılığıyla bakım ve tamiri uzaktan yapılacak" dedi.
Yerel gazetelerin sorunlarını iyi bildiklerini belirten Varol, "Gazeteleri elle kırmak yani harmanlamak çok zor. Ortalama 2 bin tirajlı bir gazete 2 kişi ile 4-5 saatte elle kırılabiliyor. Bu makine tamamlandığında bu sorun ortadan kalkmış olacak ve 2 bin gazete 1 saatten daha az bir sürede kırılarak, hazır hal hale gelecek" dedi.