Denizli Otomobilciler ve Galericiler Kooperatifi Derneği Başkanı Necip İrdem, İzmir yolu üzerinde 75 dönüm üzerine yapılacak olan galericiler sitesi için projenin hazırlandığını ve sitede 130 üyenin yer alacağını söyledi.
S.S Denizli Otomobilciler ve Galericiler Kooperatifi Derneği düzenlediği toplantıyla Denizli’de yapılacak olan galericiler sitesi hakkında bilgi verdi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen S.S Denizli Otomobilciler ve Galericiler Kooperatifi Derneği Başkanı Necip İrdem, Başkan Yardımcısı Kemal Dağ ve yönetim kurulu üyeleri 75 dönüm üzerine yapılacak olan galericiler sitesinin projesinin hazırlandığını ve üç ay gibi kısa süre içerisinde sitenin temelinin atılacağını açıkladı.
Denizli Belediyesi’nin Denizli’de bulunan 200’e yakın galericiye tebligat göndererek 2014 yılına kadar faaliyetlerini sonlandırmasını istediğini belirten Denizli Otomobilciler ve Galericiler Kooperatifi Derneği Başkan Yardımcısı Kemal Dağ, “Denizli’de artık galericilik sistemine farklı bir görünüm kazandırmak gerekiyordu. Bizler bu işin içine girdik ve galericiler ile birlikte birçok kez toplantı yaptık.Yapılan toplantılar sonunda paralarını yatıran 130 üyemiz ile birlikte galericiler sitesinin yapılması için çalışmalara başladık. İzmir yolu üzerinde 98 dönüm üzerinde bir yer satın aldık. Yapılan imar çalışmalarının ardından 75 dönüm üzerinde bu sitenin kurulması kararlaştırıldı. Şu anda projesi hazırlanan sitemizin 3 ay içerisinde temelini atmayı ve bir yıl gibi kısa süre içerisinde de tamamlamayı hedefliyoruz. Denizli Belediyesi de ilimizde bulunan 248 galericiye tebligat göndererek faaliyetlerini 2014 yılında kendilerine ayrılan sitelerde yapmaları yönünde yazı göndermiştir” dedi.
Site içerisinde sosyal tesisler ve birçok hizmetin yer alacağını belirten S.S Denizli Otomobilciler ve Galericiler Kooperatifi Derneği Başkanı Necip İrdem, “435 metrekare büyüklüğünde işyerlerinin yapılması planlandı. Böylece proje içerisinde toplam 190’a yakın dükkan sitenin içerisinde yer alacak.Toplam maliyete bakarsak bu oran 21 milyon TL’ye ulaşıyor. Kooperatif üyelerimiz paralarını düzenli bir şekilde yatırırsa kısa sürede bu proje tamamlanacaktır. Diğer yandan insanlar güvenli bir şekilde galerilerden araç alabilecekler. Site içerisinde yer alacak olan bir ekip satılan araçların hasarlarını ve durumu analiz ederek müşterilere sunacak. Bu da insanların galericilere olan güvenini arttıracaktır” diye konuştu.