Denizli Belediyesi, en güzel bahçeyi seçiyor. “Benim bahçem, Denizli’nin en güzel bahçesi” diyenler, 23 Mayıs 2012'ye kadar belediyeye yarışma için başvurabilecek. Sonuçlar, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde açıklanacak. Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, amaçlarının çevreye olan duyarlılığı artırmak olduğunu söyledi.

Katılım şartlarına ilişkin teknik bilgiler aktaran Gökoğlan, “Yarışma konusu bahçe en az 30, en fazla 500 metrekare olacak. Eğer 500 metrekareden büyükse katılımcı, istediği bir bölümü ile yarışmaya katılabilecek, değerlendirme bu bölüm için yapılacak. Yarışma için değerlendirme komisyonuna sunulmak üzere bir dosya hazırlanacak. Bu dosyada bahçenin değişik açılardan çekilmiş fotoğrafları hem renkli çıktı olarak hem de sunum şeklinde CD ortamında verilecek. Bahçe düzenlemesi, katılımcı kişi ya da kişilerin kendileri ve orada oturan kişilerin katkısıyla yapılmış olacak. Bahçede bakım, temizlik, bitkilerin uyumu, oluşturulan bitki veya çiçek şekilleri, budanması, şekli ve bakım kalitesi değerlendirilecek.” dedi.

Ön elemeden geçen 10 bahçenin, komisyon tarafından yerinde değerlendirileceğini ifade eden Gökoğlan, “Tek mülkiyet sahibi kişiler, apartman adına yönetici veya temsilci, katılımcılar site adına girecekse site yöneticileri tek bir temsilci belirleyerek başvuru yapacak. Birincilik ödülü ‘En Güzel Bahçe’ şilti ve bahçe mobilyası, ikincilik ödülü çim biçme makinesi, üçüncülük ödülü ise bahçe bakım setinden oluşuyor.” diye konuştu.