DENİZLİ (CİHAN)- Denizli Belediyesi'nin, Devlet Hastanesi arkasındaki Örnek Caddesi’nde yapımına başladığı yaya üstgeçidi bitme aşamasına geldi. Fen İşleri Müdürlüğü’nün kontrolünde yapılan üstgeçitte fabrika imalatları tamamlandı, üst bulunduğu zemin kazılarak köprü oluşturuldu.
Muratdede Mahallesi'ne geçişlerin daha güvenli olması amacıyla inşa edilen yaya üstgeçidin hastanesi tarafındaki bölümü için duvar 5 metre geriye alınarak kaldırım genişletildi ve üstgeçit duvarı da tamamlandı. İş makineleri aracılığıyla köprünün üst kısmı yerleştirildi, rampalarındaki çalışma ise devam ediyor.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, üstgeçidin iki üç hafta içinde hizmete açılacağını belirterek, “Şu anada kadar sekiz tane yaya üstgeçidi yaptık, dokuzuncusunu da yakında tamamlayacağız. Şehrimizin çehresini değiştiren ve yollarımızı daha güvenli hale getiren üstyapı çalışmalarımızın da büyük bölümü tamamlandı. Denizli, çok yakında yollarıyla, caddeleriyle ve yaya üstgeçitleriyle ön plana çıkacak.” dedi.
Rampa uzunluğu 155 metre, genişliği 3,30 metre olan üstgeçit, 5,50 metre yüksekliğinde ve 35 metre platform uzunluğunda. 570 bin liraya mal olacak üstgeçit, yola çıkmadan hastaneye ulaşımı sağlayacak. CİHAN