Denizli'de okullara dağıtılmak üzere gönderilen bütün sütlerden numune alındığı bildirildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nca ortaklaşa yürütülen 'Okul Sütü Projesi' kapsamında Denizli'de 378 okulda 82 bin 700 öğrenciye süt dağıtımı yapıldı.

        Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, dün Ahmet Nuri Erikoğlu İlköğretim Okulu'nda sabahçı öğrencilerde süt içiminden dolayı herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı ancak öğleden sonra süt dağıtılan öğlenci grubundan 21 öğrencinin karın ağrısı şikâyetleriyle sağlık kuruluşlarına götürüldüğü bildirildi.

        Hastaneye sevk edilen çocukların sağlık durumlarının yakından takip edildiği vurgulanan açıklamada, “İlgililerle görüşülmüş, ishal ve kusma gibi şikâyetlerinin olmadığı sadece karın ağrısı şeklinde şikâyetlerinin olduğu ve genel durumlarının da iyi olduğu beyan edilmiş ve gözlenmiştir. İlerleyen saatlerde müşahedeye alınan bütün öğrenciler kendilerinde önemli bir bulguya rastlanmadığından ve önceki ifade ettikleri rahatsızlıklarının da olmaması sebebiyle taburcu edilmişlerdir.” denildi.

        Valilik tarafından oluşturulan Okul Sütü Dağıtım Komisyonu'nun bütün işlemleri yakından takip ettiği bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi: “İl Müdürlüğümüzce il genelinde süt dağıtımının takip ve denetimi ile ilgili ayrıca 10 ayrı gıda kontrol ekibi oluşturulmuş, merkez ve ilçelerde denetimler aralıksız sürdürülmektedir. İlimize okullara dağıtılmak üzere gönderilen tüm süt partilerinden ayrı ayrı süt numuneleri alınmaktadır.”