Denizli Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda her evde dalgalanması için ortaöğretim öğrencileri vasıtasıyla 30 bin Türk bayrağı dağıtmaya başladı. Bayramdan önce bütün ortaokullara verilecek bayraklar için ilk olarak Cumhuriyet Anadolu ve Ticaret Lisesi’ne gidildi. Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve Belediye Başkanı Osman Zolan, buradaki törene katılarak öğrencilere bayrak verdi.

Başkan Zolan, yaptığı konuşmada, “Biz istedik ki Cumhuriyet Bayramı’nda herkesin elinde, herkesin evinde en azbir tane Türk bayrağı olsun. Bu hazırlığı, önce Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden başlatıyoruz. Bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimize sahip çıktığımız ölçüde geleceğe güvenle bakabiliriz. Bu değerlerimizin sembolü de ay yıldızlı bayrağımızdır. Bayrağımız için tarih boyunca milyonlarca şehit verdik. Bayrak, geçmişimize sahip çıkarak geleceğimize güvenin sembolüdür. Onurumuz, namusumuzdur. Ona gösterilecek saygı, bu vatan için canını vermiş şehitlerimize saygıdır.” dedi.

Vali Demir de bu yıl Cumhuriyet Bayramı’nın çok daha görkemli kutlanacağını belirterek, “Bu nedenle tüm kurumlar yoğun bir hazırlık içindedir. Denizli Belediyemiz'i de yaptığı hazırlıklardan dolayı kutluyoruz. Özellikle Türk bayrağı dağıtması ve 29 Ekim Cumhuriyet Konseri düzenlemesi, bu bayrama gösterdiği ilgiyi ortaya koymaktadır. Milletlerin en önemli değerleri bayraklarıdır. Bayrağı ne kadar korur ve yüceltirseniz, sizin gücünüzü gösterir. Sizlerden, ülkemizin daha güçlü olması için bayrağımıza sahip çıkmanızı ve yüceltmenizi istiyorum.” şeklinde konuştu.