Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, 2014 yılı değerlendirmesi ve 2015 yılı planları ile ilgili Orman Bölge Müdürlüğü’nde şube müdürleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Denizli ve Uşak illerinin bağlı olduğu Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’nde toplam bin 155 personelin görev yaptığını belirten Mustafa Korucu, Denizli’nin orman alanı açısından Türkiye’nin en zengin illerinden biri olduğunu söyledi. 
Denizli’nin 1 milyon 216 bin 606 hektarlık genel alanının 590 bin 990 hektar alanının ormanlık alan olduğunu, bunun da toplam alanın yüzde 48’inin ormanlardan oluştuğunu gösterdiğini kaydeden Korucu, “Türkiye’de bu oran yüzde 27, Avrupa’da yüzde 39, dünya genelinde ise yüzde 30 seviyesinde. Denizli hem ormanlık alan, hem de orman serveti açısından çok zengin bir il. Denizli’de 1991-2011 yıllarını kapsayan 20 yıllık süreçte ormanlık alan miktarında 60 bin hektarlık bir artış oldu” dedi.

Ağaçlandırılacak alan yok
Denizli’de ağaçlandırma yapacak yer bulmakta zorlandıklarını belirten Mustafa Korucu,şunları söyledi:
“Bizim 4 büyük sıkıntımız var. Birincisi ağaçlandırma yapacak saha bulmakta zorluk çekiyoruz. Topraklarının neredeyse yakını ormanlık alan olan Denizli’de bu aslında sevindirici bir durum. Ancak bizim de yıllık programları gerçekleştirmemiz için ağaçlandırma yapmamız gerekiyor. Bu konuda il genelinde en ücra köşeyi bile değerlendiriyoruz. İkincisi orman işlerinde çalıştırılacak işçi bulmakta zorlanıyoruz. Mevcut çalışan işçilerimizin yaşı ilerliyor. Bu durum ileriki dönemlerde sıkıntıya sebep olabilir. Üçüncüsü ormanlarla mera alanları ayrılmış olmasına rağmen vatandaşlarımızın özellikle hayvancılıkla uğraşanların ormanları hala mera olarak görmeleri. Dördüncüsü de kadastro ile ilgili problemlerimiz var.” 
Denizli’de 5 ve 12 Ocak tarihlerinde yaşanan kar yağışlarının özellikle Çamlık bölgesinde fazla olması sebebiyle ormanlık alanlarda ağaçlara zarar verdiğini belirten Korucu, “Çamlık mesirelik alanında kar sebebiyle 740 ağaç kırıldı veya kökünden söküldü. Kar fazla olunca ağaç kırıkları da fazla oldu. Ekiplerimiz bölgede temizleme çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.
Yakacak odun üretiminin, başta kömür olmak üzere diğer yakacakların kullanımının yaygınlaşması sebebiyle 150 bin sterlerden 40 bin sterlere kadar düştüğünü belirten Mustafa Korucu, Denizli’de 709 bin 380 hektar alanda iyileştirme çalışması yapıldığını, 5 milyon 630 bin fidan üretiminin yapıldığını sözlerine ekledi.