Denizli’nin ilkleri arasında yer alan ve açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz ay gerçekleşen Sentetik Buz Pisti, her gün biraz daha artan ilgiyle misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor.
Geçtiğimiz ay Başbakan Erdoğan’ın gerçekleştirdiği toplu açılış töreninde hizmete açılan ve Denizli’nin ilkleri arasında yer alan Sentetik buz pisti gençlerin uğrak noktası haline geldi. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, içerisinde 2 tenis kortu, 2 badminton sahası, mini golf alanı, koşu yolu ve satranç odalarının yer aldığı kompleksi ziyaret etti. Başkan Zolan, gençlerle bir araya gelerek tenis ve badminton oynadı.
10 bin metrekarelik alanda yapılan Sentetik Buz Pisti ve oyun kompleksinde, 450 metrekare buz pisti alanı, tenis kortları, kafeteryalar, oyun alanları, satranç platformu, açık alan spor aletleri, koşu parkuru, dinlenme alanları, yürüyüş parkurları, oturma grupları, peyzaj düzenlemeleri ve yeşil alanlar yer alıyor.

Gençlere spor yapmaları için farklı seçenekler sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 'Buz pisti, şimdiden ilgi odağı oldu. Denizliye her branşta spor yapılsın ve sporcumuz olsun istiyoruz. Bu konuda tüm imkanlarımızı sunuyoruz. Amacımız, başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere toplumun her kesiminin sağlıklı ortamlarda spor yapması ve kötü alışkanlıklardan uzak durarak sağlıklı yaşamın büyüsünü keşfetmesidir. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Bizler de bu düşünceyle herkesin istediği sporu yapması için tesisler yapıyoruz' dedi.