DENİB, Denizli'de genç dehaların peşine düştü. Denizli sanayisinin inovasyon,yenilikçilik, fikir arayışına katkı sunmaları için ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik bir proje hayata geçiyor. DENİB ve Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa gerçekleştireceği yarışmanın ismi ise "Genç Mucitler Aranıyor" başlığı altında İnovatif Fikirler Yarışması.
Denizli'de ortaokul ve lise öğrenimi görmekte olan öğrencilerin, yaratıcılıklarını ön plana çıkarmak, yenilikçi, özgün ancak keşfedilmemiş ve sadece fikir aşamasında kalmış projeleri tespit ederek hayata geçirmek için önemli bir adım atılmış oldu. 
DENİB, Denizli ve Türkiye'nin inovasyon yolculuğunda çocukların ve gençlerin katıksız fikirlerinden iş dünyası olarak faydalanmak ve desteklemek, bu çerçevede oluşacak farkındalık ile girişimciler için, sermaye ve iş fikrinin bir araya geldiği, çocuklarımızın fikirlerini geliştirip ürüne dönüştürebilecekleri ortamı hazırlamayı amaçlıyor.
Yarışmaya katılan öğrencilere öncelikli olarak Hayal Gücü, Yaratıcılık, Girişimcilik, İnovasyon Eğitimi ile Biyomimetri (Doğadan faydalınarak gerçekleştirilen teknoloji) eğitimleri verilecek. 

ÇOCUKLARIMIZIN HAYAL DÜNYALARINA GİRECEĞİZ
Projenin bir ortağı olarak hem çocukların fikirlerini ortaya çıkarmak hem de sanayiye katkı sağlamak için bu yarışmayı önemsediklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, "Okullarımızda her alanda her konuyla ilgili yarışmalar yapıyoruz. Şimdi de önemli bir yarışmayı DENİB ile birlikte hayata geçiriyoruz. Genç mucitleri arayacağımız bu yarışmada çocuklarımızın, hayal güçlerinin zenginliğini ortaya koymaları, parlak fikirleri hayata geçirmeleri, ortaya çıkarmalarını hedefliyoruz. Bu yarışmanın Denizli sanayimizi de olumlu yansıyacağını düşünüyoruz" dedi. 

ESKİ KÖYE YENİ ADET ZAMANI
Büyüyen, gelişen ekonomisi ve sanayisiyle Denizli'nin daha iyi bir ivme yakalamasındaki yolun inovatif fikirler, Ar-Ge, tasarım ve kaliteye ulaşmak olduğunu belirten DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, genç mucitlere de büyük ihtiyaç duyduklarını söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğü ile İnovatif Fikirler Yarışması'nı gerçekleştirerek ortaokul ve lise düzeyinde çocukların fikirlerini, icatlarını ortaya çıkarmalarına olanak sağlamayı hedeflediklerini belirten Kocasert, "Artık eski köye yeni adet getirme zamanı. Çocuklarımızın bu en iyi şekilde başaracağını biliyorum. Dereceye giren projeler, icatlar ve fikirlerin ise hayata geçirilmesi noktasında çalışma yapacağız. Ödül olarak ise çocuklarımızın ufuklarını açmak için Avrupa ve Amerika'da çeşitli geziler,  Slikon Vadisi gibi beyinlerinde şimşekler çaktıracak yerlerin görülmesi ve bir çok alanda destek vereceğiz" dedi.