Denizli’de kendini fidan dikmeye adayan 76 yaşındaki Ömer Merç, 8 yılda 22 bin fidan dikilmesine öncülük etti. 
Denizli’de işçi emeklisi olan 76 yaşındaki 3 çocuk, 5 torun sahibi Ömer Merç, hayatını fidan dikmeye ve orman oluşturmaya adadı. Emekli olduktan sonra evinde oturup emeklilik hayatı yaşamayı istemeyen Ömer Merç, 8 yıl içerisinde yaptığı çalışmalar ve girişimlerle 22 bin fidan dikilmesine öncülük etti. 
Bir yandan fidan dikilecek yerleri tespit etmeye çalışan Merç, bir yandan da fidan alacak ve dikeceklerle temas kuruyor. Denizli başta olmak üzere, ilçe, belde ve köyleri de tarayan Ömer Merç kendisini doğa gönüllüsü olarak tanıtıyor. Fidan dikmek isteyen kamu kuruluşlarıyla sürekli irtibata geçen Merç, bu konuda toplumun tüm kesimlerinden destek bekliyor. Ömer Merç, fidan dikimi sırasında da eline çapa ve küreği alarak gençlerle birlikte fidan dikiyor.
Bir fidanın dikilmesine bile vesile olduğunda büyük mutluluk yaşadığını belirten Ömer Merç, "Dikilen fidanlar zamanla ağaca ve ormana dönüşüyor. Bu da hem sağlıklı bir çevrenin, hem de güzel bir coğrafyanın ortaya çıkmasına neden oluyor. Fidan dikilmesini isteyen başta belediye başkanları olmak üzere kamu ve özel sektörün benimle irtibata geçmesini istiyorum. Tüm emeklilerin de en az bir fidan dikmesi için çağrıda bulunuyorum" dedi.