Denizli'de ihtiyaç sahipleri ile hayırsever vatandaşlar arasında köprü görevini yürüten Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, 10 yılda binlerce vatandaşa el uzattı. 14 Şubat Sevgililer Günü'nde 10'uncu yılına giren Sevgi Eli, Denizlililerin bağışlarıyla büyümesini sürdürüyor. Denizli il merkezinde yaptığı hizmeti ilçelere de taşıyan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, çaresiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşların umudu olmaya devam ediyor. Bugüne kadar, "Bir elin verdiğini diğer el görmeyecek" prensibi ile hareket eden ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı olarak hizmet veren Sevgi Eli, bugüne kadar 56 bin 575 kişiye gıda, kıyafet, ev eşyası, hasta ve çocuk bezi gibi çeşitli yardımlarda bulundu. 791 aileye 6 bin 624 parça ev eşyası yardımında bulunan Sevgi Eli, 10 yılda ilçelerde ve merkezde ihtiyaç sahibi toplam 56 bin 575 kişiye gıda, kıyafet ve eşya yardımı yaptı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli 20 bin bağışçı sayısına ulaştı.

Sevgi Eli, yangın yaralarını sarıyor 
Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın müdahale ettiği yangınların ardından ihtiyaç halinde hemen devreye giren Sevgi Eli ekipleri, mağdur ailelerin de yaralarını sardı. Yangının söndürülmesiyle birlikte devreye giren Sevgi Eli, mağdur durumda kalan ailelerin ihtiyaçlarını tespit ederek başta ev eşyası olmak üzere çeşitli yardımlarda bulundu. 2014 yılında Sevgi Eli ekipleri merkez ve ilçelerde 57 yangında mağdur kalan ailelere sahip çıktı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 10 yıl önce başlanan bu yürüyüşün Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi. Sevgi Eli'nin 14 Şubat Sevgililer Günü'nde kurulmasının ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, Sevgi Eli'nin hiçbir ayrım gözetmeden ihtiyaç sahibi tüm vatandaşların umutlarını mutluluğa dönüştürdüğüne işaret etti. 

"Türkiye'ye örnek proje" 
Belediye başkanlığı döneminde Sevgi Eli'nin mimarı olan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve bu oluşuma büyük emek veren eşi Ayşen Zeybekci’ye teşekkür eden Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Sevgi Eli'ni bağışlarıyla büyütüp yaşatan hayırseverlerimize de canı gönülden teşekkür ediyorum. Türkiye’ye örnek bir proje haline gelen Sevgi Eli, hayırsever Denizli halkımızın destekleri ile büyümeyi sürdürecek." Sevgi Eli'nin özellikle yangınlarda itfaiye ekipleri ile koordineli hareket ettiğine dikkati çeken Başkan Zolan, "Sevgi Elimiz yangında mağdur olan ailelerimizin imdadına hemen koşuyor. İtfaiye ekiplerimiz evlerdeki yangını, Sevgi Elimiz ise yüreklerdeki yangını söndürüyor. Sevgi Eli bugün olduğu gibi bundan sonraki süreçte de hayırseverlerimiz ile ihtiyaç sahiplerimizi buluşturmaya, vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya devam edecek" dedi.