Denizli Belediyesi'nin kent içi ulaşımı rahatlatmak ve daha da konforlu bir hale getirmek amacıyla geçtiğimiz hafta hizmete sunduğu otobüslerde sunulan ücretsiz internet uygulaması özellikle gençler tarafından çok sevildi.
Denizli Belediyesi'nin geçtiğimiz hafta hizmete sunduğu 20 otobüs toplu taşımada büyük rahatlık sağladı. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yoğun yolcu sirkülasyonun yaşandığı hatlarda seferlere başlayan otobüsler hem kent içi ulaşımı rahatlattı hem de daha konforlu bir hale getirdi.
Engellilerin kullanımına uygun olan, son derece konforlu ve güvenli yeni otobüslerde araç içinde ve dışında 9 adet kamera sistemi bulunurken yolcular otobüslerde wireless ile de ücretsiz olarak internete girebiliyor. Hiçbir ücret ödemeden taşıt içindeki kablosuz ağ üzerinden yolculara sınırsız internet iletişim olanağı sunan sistemi ise en çok gençler sevdi.
Toplu taşımada büyük rahatlama sağlayan 20 yeni otobüste var olan ücretsiz internet hizmetinin Denizli Belediyesi'nin almayı planladığı tüm otobüslerde uygulanması planlanırken 20 yeni otobüsle Denizli Belediyesi'nin toplu taşımada yeni bir dönemi başlattığını belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, " Geçtiğimiz hafta Denizli'ye yakışan araçlarla ulaşımın sağlanması düşüncesiyle yeni bir başlangıç yaptık. Vatandaşlarımıza çağdaş, sağlıklı, ekonomik ve konforlu ulaşım imkanı sunmak zorundayız. Denizlimiz sürekli gelişiyor ve büyüyor. Buna bağlı olarak da ulaşımda yeni çalışmalara ihtiyaç duyuluyor. Şimdi yeni bir dönem başlattık. İlk etapta 20 yeni aracı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. İnşallah önümüzdeki dönemde bu sayı daha da artacak ve Denizlimiz toplu ulaşım alanında tüm Türkiye'de parmakla gösterilen bir şehir olacak" dedi.
Otobüs sayısının 150'ye çıkacağını dile getiren Başkan Zolan, " 2004 yılından bu yana Denizli'de her alanda inanılmaz bir değişime imza attık. Artık imrenilen bir kent olduk. Kent içi ulaşımı rahatlatmak ve daha da konforlu bir hale getirmek amacıyla gerekli planlamalarımızı yaptık. Zaman içerisinde mevcut kullanılan araçların yerine yeni otobüs takviyesi yapacağız. Bu sayı yakın bir zamanda 150'ye ulaşacak. Bundan sonra ulaşımı 150 araçla sağlayacağız. Araçların tamamı yeni olacak. Hizmete giren 18 metrelik 20 adet yeni otobüs ile vatandaşlarımız artık daha rahat ve güvenli şekilde seyahat edebilecek. Hızı 70 km ile sınırlanan otobüslerimiz üst düzey güvenlik sistemleri ile donatılmıştır. Otobüslerimizde 9 adet kamera bulunuyor. Bu da vatandaşlarımızın ulaşım güvenliğini artırıcı bir unsur teşkil ediyor. Engelli vatandaşlarımızın da rahatlıkla kullanabileceği bu otobüslerimizde aynı zamanda wi-fi bağlantısı ile ücretsiz internet erişimi var. Bu uygulama görüyorum ki gençler tarafından çok sevildi. Otobüslerde de bir çok kişinin akıllı telefon ve tablet kullandığını görüyorum. 20 yeni otobüste var olan ücretsiz internet hizmeti Denizli Belediyesi'nin almayı planladığı tüm otobüslerde olacak. Bu hizmet özellikle üniversite ve lise öğrencileri için önemli. İlgi görülmesi bizi mutlu ediyor" dedi.